Zdecydowanie zabezpiecz taśmą fornir.@Dudeusz Czy frezowaleś może otwory po fornirowaniu? Zamierzam tak zrobić i nie wiem czy muszę jakoś fornir zabezpieczyć, np. jedna warstwa wosku albo taśmą, żeby nie porysować
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Zdecydowanie zabezpiecz taśmą fornir.@Dudeusz Czy frezowaleś może otwory po fornirowaniu? Zamierzam tak zrobić i nie wiem czy muszę jakoś fornir zabezpieczyć, np. jedna warstwa wosku albo taśmą, żeby nie porysować
Wszystko zależy od forniru i narzędzi jakich używasz (cyrkla)....i nie wiem czy muszę jakoś fornir zabezpieczyć, np. jedna warstwa wosku albo taśmą, żeby nie porysować
nie wiem czy klej D3 to wikol ale jak uzywalem wikolu i po przeschnieciu prasowalem zelazkiem przez papier do wypiekow - wyszlo bajka jest sporo tutkow w necie a i Pogromca rekomendowal taka metode , nudzilo mi sie ostatnio wiec poplnilem taki blat ze szlachetnego OSB fornirowanego ta metodaFornirowanie.
Fornir teak modyfikowany, smarowałem klejem D3 wałkiem fornir i MDF, jak przeschły to docisnąłem małymi walkami do tapet, potem kolumna do kolumny żeby całą powierzchnię docisnąć. Co zrobiłem źle że są takie bąble?

Na tak duzej powierzchni stosuje sie kleje kontaktowe lub fornirowanie wikolem metoda na zelazko. Jak posmarowales na dwie powierzchnie i czekales az wyschnie, a pozniej probowales dociskac, to nic dziwnego, ze sie nie skleilo.Fornirowanie.
Fornir teak modyfikowany, smarowałem klejem D3 wałkiem fornir i MDF, jak przeschły to docisnąłem małymi walkami do tapet, potem kolumna do kolumny żeby całą powierzchnię docisnąć. Co zrobiłem źle że są takie bąble?
Dokładnie.Na tak duzej powierzchni stosuje sie kleje kontaktowe lub fornirowanie wikolem metoda na zelazko. Jak posmarowales na dwie powierzchnie i czekales az wyschnie, a pozniej probowales dociskac, to nic dziwnego, ze sie nie skleilo.
Zalecam testowe frezowanie na odpadzie żeby sprawdzić spasowanie głośnikaChyba dobrze wygląda przy dziennym świetle, ciężko znaleźć gdzie to było. Teraz frezowanie pod głośniki i otwór BR i powinno być 'z górki'.
Fornir kiedyś kupiłem w promocji w California za kilkanaście złotych za arkusz.