• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Takie ubytki załatwiam klejem cyjanoakrylowym i pyłem ze szlifowania. Podlewasz klejem ubytek i sypiesz wióry. Zdmuchujesz nadmiar, podlewasz i sypiesz, aż zbudujesz odpowiednia warstwę. Świetna metoda, szczególnie do naprawiania ubytków na rogach.

Takie ubytki załatwiam klejem cyjanoakrylowym i pyłem ze szlifowania. Podlewasz klejem ubytek i sypiesz wióry. Zdmuchujesz nadmiar, podlewasz i sypiesz, aż zbudujesz odpowiednia warstwę. Świetna metoda, szczególnie do naprawiania ubytków na rogach.
Jakiej gęstości kleju używasz? Da się potem szlifować?

Kiedyś na próbę pokrywałem cyjanoakrylem rękojeść noża. Jako wierzchnia powłoka to może się nie nadaje, bo jest dość delikatne, ale obróbka później to było marzenie

Wyciągnąłem ten nożyk i wygląda to tak. Może ktoś wykorzysta do jakiś ozdobniczków

Załączniki

• IMG_20260618_134808359.jpg
    IMG_20260618_134808359.jpg
    2.5 MB · Wyświetleń: 9
Ostatnia edycja:
W trakcie odskoczni od prac na budowie domu (a w zasadzie urządzaniu się) po godzinach powstaje projekt z tego co mi zalega w szafkach z częściami audio.
Tytanowy Dayton NHP25TI sprzęgnięty z falowodem z aliexpress i Westra KW 160 1398, która jest w rzeczywistości ARN 188 03 8 :)
Została troszeczkę zmodyfikowana (dołożony ferryt). Projektem i jego wynikiem podzielę się na forum w niedalekiej przyszłości :)IMG_20260612_200534524_HDR.jpg

Powrót