• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

coś a'la Avalony ;)

Nie na temat...
kończcie offtopa ;]

[ Dodano: 2009-03-17, 02:21 ]
Mam małe pytanko, czy BR68x220 z polinka nie będzie miał zbyt małej średnicy do głośnika 10"?? Dodam, że port będzie umieszczony na tylnej ścianie.

Michał K. napisał:
Mam małe pytanko, czy BR68x220 z polinka nie będzie miał zbyt małej średnicy do głośnika 10"??
oj malo :???:
a zobacz czy "fi-100x200mm" nie podpasuje?
jak nie to trzeba bedzie rozgrzac i wyprofilowac ten maly :P

Michał K. napisał:
Nie na temat...
kończcie offtopa ;]

[ Dodano: 2009-03-17, 02:21 ]
Mam małe pytanko, czy BR68x220 z polinka nie będzie miał zbyt małej średnicy do głośnika 10"?? Dodam, że port będzie umieszczony na tylnej ścianie.

ja miałem seasa 26 w br 8 cm i 45 litrach

Co do b-r to na pewno za mały, chyba że będziesz cicho słuchał.

DIGIPROCOMP napisał:
Ten BR z Polinka 68x220 to tak naprawdę 60x220.

Nie wiem czy mówimy o tym samym, ale jeśli tak to na pewno ma więcej niż 60mm. ja swój mierzyłem i 60 to on ma, tyle że na końcu, a przeciez ten b-r się rozszerza ;)
Czyli to kilka mm więcej będzie, pewno z 63mm

Jesteście pewni, że jak go wyprofiluje z drugiej strony i będzie on na tylnej ścianie kolumny to będzie go słychać? Aby dać większy musiałbym go sporo wydłużyć a wtedy będzie problem.

Tak jak mówie - jak nie będziesz zbytnio katował to moze da radę. zreszta dobrze że jest z tyłu, czyli nawet jak to nie bedzie to przeszkadzać tak bardzo. Sprubuj a sie przekonasz. Bo jak nie mozesz dać większego to i tak nie masz co się zastanawiać, chyba że zrobisz katowy b-r

Michał K., jaki fornirek polozysz ? I przede wszystkim jestem ciekaw gry 27TFFC do MDT-29 ale to pozniej:)

Fornir TIK z CDO:
ti0002psmx4.jpg

dolphin123, także jestem ciekaw jak 27TFFC wypadnie przy MDT-29. Jak licho to będę kombinował z wymianą go na coś lepszego. W weekend już się może przekonam.

DIGIPROCOMP napisał:
Pawel S. napisał:
mój miał 60mm na końcu a na wylocie 70mm. Ostatecznie będzie zamontowany (do seasa) 75x260mm.

[ Dodano: 2009-03-19, 12:51 ]
też zamówiłem z cdo - heban 0004pp

taki miałem zamontowany w seas ca 22rnx nie świstał ale troszke za dużo basu było to go zatkałem :)

nowy1 napisał:
DIGIPROCOMP napisał/a
Pawel S. napisał/a
57 :P

mój miał 60mm na końcu a na wylocie 70mm. Ostatecznie będzie zamontowany (do seasa) 75x260mm.

[ Dodano: 2009-03-19, 12:51 ]
też zamówiłem z cdo - heban 0004pp

DIGIPROCOMP, on ma równiutko 70mm przy wylocie?

No, to ja mam pewno taki sam ;) mówic o b-r z polnika rozumiem?

No, czyli wychodzi fi 65mm, pomyliłem sie o 2mm.

taki miałem zamontowany w seas ca 22rnx nie świstał ale troszke za dużo basu było to go zatkałem :)

[ Dodano: 2009-03-19, 23:16 ]
Heh, coś się popiep. z forum... powtórze bo nei wiadomo o co cho. :

No, to ja mam pewno taki sam ;) mówic o b-r z polnika rozumiem?

No, czyli wychodzi fi 65mm, pomyliłem sie o 2mm.

DIGIPROCOMP - on ma równiutko 70mm przy wylocie?

p3200333.jpg

p3200334.jpg

Głośniki, które niestety podrożały...

p3200335.jpg

Graty na zwrotnice :P

19032009847.jpg

19032009848.jpg

19032009860.jpg

Dla tych, którym nie podobają się z profilu :)
19032009857.jpg

19032009852.jpg

Przeszlifowany na wylot fornir, na szczęście na dolnej ścianie.
19032009851.jpg

tak zwany "Śmierdziel"
p3210345.jpg

Pierwsze odsłuchy na niekompletnej zwrotnicy...​

Strasznie widać łączenia, mam nadzieje, że to kurz i po lakierowaniu będzie dobrze. Przez cały czas zastanawiałem się dlaczego twoja kolumna jest taka kobylasta (szeroka) a Ty masz CA26 a nie CA22 :oops:

DIGIPROCOMP napisał:
Strasznie widać łączenia, mam nadzieje, że to kurz i po lakierowaniu będzie dobrze. Przez cały czas zastanawiałem się dlaczego twoja kolumna jest taka kobylasta (szeroka) a Ty masz CA26 a nie CA22

Widać łączenia bo fornir nie jest jeszcze należycie wyszlifowany :) Tak, mam CA26RFX. Na żywo wcale nie są kobylaste, szczególnie jak je wczoraj postawiłem na cokołach :mrgreen:

p3220349.jpg

Zwrotnica podzielona na 2 sekcje, wersja robocza​

Michał K., mam nadzieje ze jak zamontujesz to w koncu na laminacie to poprawisz troche ulozenie?

Pawel S. napisał:
Michał K., mam nadzieje ze jak zamontujesz to w koncu na laminacie to poprawisz troche ulozenie?

Laminat moze nie jest konieczny ale przydaloby sie zrobic dziureczki i wyprowadzic polaczenia z drugiej strony :P

Powrót