• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy forum umiera?

W pewien sposób pomogło to by sfinansować własne konsktrukcje :)
Ale jak pisałem wyżej nie zamierzam się z nikim kłócić, udzielam się w tematach w których mam coś do powiedzenia :)
Luźna uwaga bardziej z mojej strony , w temacie ograniczonej aktywności

Jak pojawią się tutaj jakiekolwiek oficjalne handlowo/komercyjne ogłoszenia wynoszę się stąd. Szanuje to forum za takie jakie jest i chciałbym aby takie pozostało, pewnie to mło istotne jest moje zdanie ale takie mam :-)

widzisz
niektórzy przychodza tu na chwile tylko po to, ze chca zarobic
i zostaja tu chwile bo idea tego forum jest inna

Łukaszu nie zamierzam z tym polemizować, ileś postów mam, poprzednio udało się uruchomić ogłoszenie, dostosuję się do zasad i tyle :)

A ja chcialbym mieć możliwość kupienia taniej cześci elektronicznych czy głośników jeżeli firma uwzględniłaby dużą ilość zamówień od użytkowników forum. Taka zniżka na pewno wielu z nas by się przydała. Kiedyś gdzieś na tym forum czytałem że ktoś może taniej głośniki załatwić. A Wy nie chcielibyście?

Fajnie by mieć ludzi pod ręką którzy mi wykonają dane elementy (stolarka, obudowy do wzmacniacza, CNC....). I byłoby to świetne dla mnie, i dla wielu innych osób.

Ostatnia edycja:
No to przeciez będąc na forum wiesz kto sie czym zajmuje i czym najcześciej sie chwali
Czy to musi byc zrobione oficjalnie, zeby ktos np US sie za to zabrał?

No to może mniej oficjalnie:
Np jeśli dany użytkownik może wykonać coś na zamówienie ( frezy albo obudowy itp itd.) można by wstawić mu przy nicku jakiś znaczek taki jak "konstruktor, pomocnik,..."
Takie nieoficjalne i mało widoczne dla osób "z zewnątrz"
Szczerze mówiąc to znam tylko 2 osoby od których mogę coś zamówić, a pewnie jest ich wiele więcej.

Ciekawe czy w ogóle jakiekolwiek dyskusje się odbyły.
A nawet JAKBY się odbyły, to może powinniście "lud" powiadomić o ustaleniach z wyższego szczebla?

Panowie,
Zakładam że jeśli ktoś jest aktywny na forum zagląda tu raz dziennie, lub raz na kilka dni. Zakładam że jest to osoba doświadczona w danej dziedzinie lub mająca możliwość wykonać coś na zamówienie. Jaki problem w tym żeby inny user zainteresowany i szukający wykonawcy napisał "zlecę wykonanie...". Jeśli ktoś będzie zainteresowany wykonaniem danej rzeczy odezwie się. Co więcej może odezwać się kilka osób i macie możliwość negocjacji warunków. Czy nie tak?

To widze marios ze ty jesteś świeży user i od wczoraj korzystasz z forum
W takim razie rozumiem- mozesz nie wiedzieć

To pomoge :)
1. Wchodzi w ogłoszenia
2. Zakładasz nowe ogłoszenie
3. w zakładce "prefiks" wybierasz [zlece]!

Dodam, ze nie jest to nowa funkcja

Jeśli pomogłem kliknij "dziekuje" ;)

To widze marios ze ty jesteś świeży user i od wczoraj korzystasz z forum
W takim razie rozumiem- mozesz nie wiedzieć

To pomoge :)
1. Wchodzi w ogłoszenia
2. Zakładasz nowe ogłoszenie
3. w zakładce "prefiks" wybierasz [zlece]!

Dodam, ze nie jest to nowa funkcja

Jeśli pomogłem kliknij "dziekuje" ;)

Po co ta Ironia??

- - - - - aktualizacja - - - - -

widzisz
niektórzy przychodza tu na chwile tylko po to, ze chca zarobic
i zostaja tu chwile bo idea tego forum jest inna

hm zarobic?? Diy raczej srednio oplacalym interesem jest,a wykonanie danego zlecenia napewno nie jest wpolmierne z cena za jego wykonanie
tematyka diy jest dla ludzi z pasja i lubiacych cos podlubac sobie i tacy sie tu udzielaja,mniej obdarowani zdolnosciami manualnymi uciekaja sie o pomoc bardziej doswiadczonych osob

Ja bym coś nowego pokazał, ale od momentu ataków na mnie apropo pomiarów po prostu mam obawy.
Wystarczyło że wkleiłem zdjęcie tych monitorków na AWX-ach to już dolphin zaatakował że głośniki za bardzo od siebie oddalone i że bas za nisko.
Było zadane proste pytanie. No, ale jak ktoś nie umie odpowiedzieć, nie chce, czy woli pisać o tym że się czepiam, to jego sprawa i niech sam ten problem między sobą rozwiąże. Nie muszę Ci wszystkiego przytakiwać i klaskać, bo marian coś łaskawie pokazał... Zacznij robić pomiary to będziesz wiedział, że ktoś pyta o coś konkretnego i dlaczego, może nie będziesz każdego zapytania brał jako atak.

Ostatnia edycja:
Po co ta Ironia??
:)
Bo dla mnie to smieszne
Zarzucać, ze czegoś nie ma jak jest :)
Rozumiem jakby to mówił początkujący :) ale Marios
hm zarobic?? Diy raczej srednio oplacalym interesem jest,a wykonanie danego zlecenia napewno nie jest wpolmierne z cena za jego wykonanie
tematyka diy jest dla ludzi z pasja i lubiacych cos podlubac sobie i tacy sie tu udzielaja,mniej obdarowani zdolnosciami manualnymi uciekaja sie o pomoc bardziej doswiadczonych osob
To daj ogłoszenie [zlece] i moze ktos bedzie chciał pomoc

Ty juz wzmacniacz komuś składałeś, ze az ta osoba prosiła moderację o pomoc w kontakcie z tobą
I my nie mamy zamiaru w takich tematach mediowac

Ostatnia edycja:
ja nie potrzebuje dawac takiego ogloszenia dla mnie diy jest tym co pisalem wyzej, nie wzmacniacza a samej koncowiki a dokladnie uniampa,ja nic nie poradze ze ktos jest nieciepriwy i panikuje jak troche dluzej czeka od zakladanego wstepnie terminu....

- - - - - aktualizacja - - - - -

Pozatym ktos kto siedzi tutaj dluzej na forum wie do kogo sie udac o pomoc....

Powrót