Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Chyba, ten że zamiennik z aliex. za 5$?
Ah... dodałem sobie rząd więcej, będzie 16k
Zasilacz do I/V to zwykłe +/-15V na LM317/LM337, chyba nie ma sensu umieszczać...
Przy zmianie kanału pomiarowego na drugi, gdzie kabel RCA wisi w powietrzu, THD wynosi ok 1,5%. Ogólnie, im wyższy jest Level, tym mniejsze THD, na 0dBFS jest 0,48%.
Przyznać się muszę, że z lenistwa w filtrze mam 470R a nie 464Tj. starałem się dobrać jak najniżej, tak do 467 jakoś...
Opki jak mówiłem to TL081.
Btw, jakbym chciał zmierzyć same zniekształcenia karty dźwiękowej... kabel jack-jack i podłączyć wyjście do wejscia liniowego i starczy?
Jak najprościej zrobić to w praktyce ?Trymowanie polega w praktyce na kręceniu potencjometrem i ustawieniu minimum THD podczas odpowiedniej procedury pomiarowej. Po prostu kręcisz i patrzysz na ekranRobi się to z użyciem programu ARTA i nie jest to bardzo trudne, tylko dobrze by było mieć dobrą kartę dźwiękowa.
Jak najprościej zrobić to w praktyce ?
https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...lite#post25584 gdzieś w połowie postu, z czego nie było włączone uśrednianie.Jak najprościej zrobić to w praktyce ?