Nie na temat...
Jak takie odgrody sprawują się w rocku i metalu? Nigdy nie słuchałem takiej konstrukcji, ale raczej z niskim basem sobie nie radzą? | ![]() |
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jak takie odgrody sprawują się w rocku i metalu? Nigdy nie słuchałem takiej konstrukcji, ale raczej z niskim basem sobie nie radzą? | ![]() |
No właśnie dlatego wcześniej pytałem czy jest możliwość rozciągnięcia kolumn w górę. Te Jamo o których piszesz wyglądają zdecydowanie lepiejMi od dawna chodzi po głowie odgroda na 15" (ewentualnie 2x15") tylko wolał bym coś wielkości Jamo R909 ;-)
Te OBL-15 mają prawie metr szerokości, to już z lekka przesada jak dla mnie ;-)
Zarówno szerokość jak i wysokość odgrody determinuje ilość basu. Takie odchudzanie szerokości ścianki powoduje, że różnica dróg tylnej i przedniej strony membrany się zmniejsza, czyli bas się zacznie znosić już od większych częstotliwości.No właśnie dlatego wcześniej pytałem czy jest możliwość rozciągnięcia kolumn w górę.
32 m^2LuSzTi, a na jakiej powierzchni u Ciebie grają te kolumny?
Jak już pisał sylvek - to autorski projektCzy kupowałeś przetworniki jako zestaw, wraz z zwrotnicą czy sam wszystko obliczałes (obudowy) i robileś (zwrotnica)?
Na chwilę obecną zakupiłem następujące głośniki:
Tesla ARO942 30ohm - tu wymagane zastosowanie transformatora zeby sprowadzić głośnik do 8ohm
Isophon P1834/25 4ohm na średnicę
Isophon HM10 na wysokie (głośnik został mi polecony, ale docelowo chciałbym jakąś wstęgę, raal z P24 na tę chwilę jest poza zasięgiem) - tu także wymagany transformator?