Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
PS jestem za karami dożywotniego zakazu zrobienia prawka dla kierowców motocykli bez prawa jazdy
Tylko zdobywanie doświadczenie to nie zrobienie 5km po polu dziadka ,a wiele tysięcy kilometrów przejechanych po miastach, miasteczkach w różnych warunkach itd...Pozatym krótko mówiac,to jak kto sobie na drodze poradzi zalezy od DOSWIADCZENIA a nie od tego czy ma papierek czy nie.
no właśnie akurat zdażyło mi się pare takich sytuacji...Ale dziwi mnie to ze boisz sie ze ktos bez prawa jazdy zrobi ci krzywde
Na takiej samej zasadzie można kraść samochody czy sprzedawać narkotyki lub nawet zabijać ludziPodsumowując ten temat, ktory tak bardzo wszystkich zainteresowal - jezdzic bez prawa jazdy sie da, ale z punktu widzenia prawa - nie wolno.
Łamiemy prawo przechodząc na czerwonym świetle, tak samo je łamiemy jezdzac bez prawa jazdy, każdy robi to na wlasna odpowiedzialnosc i za wszystko sa przewidziane kary (te 500zl w przypadku prawka jest - smieszne ... + 300zl wlasciciel samochodu)
Prawda jest taka że żaden kurs nie nauczy Cię jeździć.wedug mnie powinno sie zmienic szkolenie kierowcow i egzainy patrzac chociarzby na zachodnich sasiasdow gdzie w kursie na prawko jest jazda po autostradzie z predkosciami powyzej 200km/h ... a te nasze szkoly to sie andaja... mnie wiecej nauczyl tato ktory jest zawodowym kierowca od 20 lat niz nauczylem sie na egzaminie...
Tasior - to jest reklama skody bardziej ;]Digital,ale to niejest obowiazkowe ,ta szkola auto... (na tvn turbo chyba to leci nie?)
czyli lepiej dac jest odrazu prawko dla kazdego i po klopocie... nie mowie ze zmiana szkolnictwa zmienila by sytuacje na drogach... ale wedlug mnie do wyjezdzenia 30h z tego 15-20 trzeba spedzic na placu jest kretynstwem... jak ktos pojedzie na parking i widzi ze sie nie zmiesci to pojedzie 10m dalej i znajdzie takie miejsce ze sie zmiesci... te 15h mozna by wykorzystac na jazde po miescie...takero napisał:Prawda jest taka że żaden kurs nie nauczy Cię jeździć.
Teraz trzeba wyjeździć 20h, jakby tą pule powiększyć do 50h i gdyby prawko kosztowało wtedy 3kpln to też nic by to nie dało...
Mnie już wkurza ta antypolska postawa - "te nasze szkoły", takie narzekanie jest bardzo polskie ;] Imho nie ma co oczekiwać od takiej skzoły niewiadomo czego...
niestety na takich ludzi trafiles, nie jest to regułą ale pewnie zraziłeś sie przez totakero napisał:no właśnie akurat zdażyło mi się pare takich sytuacji...
masz racje, wszystko to jest lamaniem prawa, tylko tutaj jest jedna kwestia ktorej pewny nie jestem - jazda bez prawa jazdy jest wykroczeniem czy przestępstwem? Bo napewno to co napisales, czyli kradziesz, narkotyki czy zabojstwo to są ewidentne przestępstwa za ktore nie ma wyznaczonego mandatu. Ale rozumiem, że chcialbys aby każdy kto zostanie zlapany na jezdzie bez prawa jazdy powinien byc sądzony, nie koniecznie jak zabójca, ale poprostu stawać przed sądem i składać zeznania. W sumie byloby to dość dobre rozwiązanie, przecież czasami człowiek poprostu musi wziasc samochod i juz, bo np. pali mu sie dom... ja bym sie nawet nie zastanawial tylko bym zapier... ile wlezie i nie inteersowalo by mnie zbytnio jakie zagrozenie stwarzam. Jednak racje trzeba przyznać ze jazda bez prawa jazdy, tym bardziej osoby nepełnoletniej, jest poprostu niebezpieczna dla otoczenia.takero napisał:Na takiej samej zasadzie można kraść samochody czy sprzedawać narkotyki lub nawet zabijać ludzi![]()
umberto napisał:A może jednak posłuchać sąsiadów?
http://motoryzacja.interi...azdy,867104,415
niestety limit na stłuczki został już wyczerpanydigital napisał:a tak juz bardziej na luzno... takero, .. poczekaj az ty w kogos wjedziesz i sie okaze ze nie ma prawa jazdy ucieszysz sie i polubisz takich ludzi w koncu to jego wina ;]