Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Kleiłem obiema metodami i moim zdaniem szkoda zdrowia na kontaktowy.
Kleiłem obiema metodami i moim zdaniem szkoda zdrowia na kontaktowy.
Takie same paczki kontaktem da się okleić w czasie 10 razy krótszym niż na żelazko. "
Musiałem całą operacje powtarzać bo klej nie łapał od razu tylko po wstępnym odparowaniu.
Czytam czytam i nie mogę wywnioskować, klej kontaktowy to taki który sie nakłada, łączy, ściska i czeka kilkanaście godzin, żeby związało ? czy to jest co coś innego? | ![]() |
Nie ma co dramatyzować z tym szkodliwym działaniem. Latem oklejam na dworze a w chłodniejsze dni jeśli w pomieszczeniu to zawsze jest otwarte okno, zresztą siedzenie w pomieszczeniu 20 min gdzie klej sobie schnie jest bez sensu. Samo nakładanie kleju trwa raptem kilka minut na dwie przeciwległe ścianki i na dwa liście bo akurat osobiście tak robię.Może zadaj sobie pytanie: Jak zabezpieczasz się przed szkodliwym działaniem takiego kleju ? ...
Widocznie słabo sprecyzowałem swoja poprzednią wypowiedz.A wiesz, że to podstawowa zasada przy klejeniu za pomocą kleju kontaktowego ? Dodatkowo zdradzę Ci sekret: klej nanosi się zarówno na fornir jak i na obudowę i czeka aż rozpuszczalnik odparuje z całej powierzchni - to może trwać 5-10 min. Dopiero "suchy w dotyku" klej będzie wiązał.
Następnym razem nie będziesz musiał powtarzać...
Wygląda mi na to, że Twój pattex albo dostał powietrza albo był przeterminowany.A kleil ktos Timebond'em? Dobrze sie go rozprowadza, czy tez sie ciagnie jak pattex?
I wszystko w temacie.A ja mam pytanie takie, gdzie Wam sie tak spieszy z tym klejeniem? Robicie kolumny seryjnie czy jak, ze kazda minuta jest na wage zlota? Pospiech to najwiekszy wrog. Druga sprawa. Gdybym mial wydac 50zl na puszke kleju, to za ta kase na zlomie kupie tyle zelastwa, ze wystarczy do zbudowania calkiem niezlej prasy pod lewarek samochodowy, a przy prasowaniu na bialy klej, to mozecie sobie wsadzic w nos te kleje kontaktowe i zelazko.
Ja sobie zrobiłęm takie zaciski, trochę muszę trochę je udoskonalić ale dają radę.
I tu jest właśnie błąd, pomimo że to jest grube przy mocnym skręcaniu śrubami profil się wygina. Nie spodziewałem się tego ale tak jest, polecam profil zamknięty, kwadrat lub prostokąt.Czy nie myślałeś żeby zamiast ceownika na górze dać profil zamknięty
Stary no weź kawałek forniru i kleju i to żelazko co masz i popróbuj! (Do cholery... ) Przecież żelazek na świcie pełno nikt nie wie jakie ty masz tudzież jak działa.... Niektórym to wszystko trzeba opisać , narysować i jeszcze tłumaczyć szczegółowo. Daj coś z siebie; to proste rzeczy są....
Generalnie dąb nie jest łatwym fornirem. Kleiłem nim trochę i łatwo nie byłoutaj mala przestroga. Popularny i tani dab naturalny bywa trudny i zdradliwy.