Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Najbardziej istotnym elementem jest dobre skrawędziowanie liści. Na drugim filmie widać, jak gość przyklada do tego dużą wagę. Niestety przy słojasty drewnie typu np. dąb ta metoda by się nie sprawdziła.
To jest na poziomie, nie jak ta profanacja powyżej. Ciekawy pomysł z barwieniem kleju do fornirowania i w części 5 wskazówki odnośnie pozbywania się taśmy do forniru.Jeżeli chodzi o fornirowanie, a także łączenie forniru polecam jako "bazę" zobaczyć sobie ten filmik
Zawsze można zobić dokładnie to samo ale frezarką i frezem z łożyskiem, a fornir wysunięty na 1-2 mm.
Zawsze można zobić dokładnie to samo ale frezarką i frezem z łożyskiem, a fornir wysunięty na 1-2 mm.
I ja też tak robię i wychodzi bardzo dobrzeTak robiłem wczoraj, wyszło świetnie.
I ja też tak robię i wychodzi bardzo dobrze![]()
Muszę to wypróbować, bo jak się np. frezarką robi i krawędź nie jest idealnie linią prostą to potem przy docelowym ułożeniu forniru podwaja się szerokość szczelin i wybrzuszeń, zamiast się uzupełniać jak przy jednym cięciu tak jak piszesz.sprawdzona metoda (a zarazem i najstarsza) to ciecie laczonych lisci (nalozonych na niewielka zakladke) jednym cieciem ostrym nozem, tniemy obydwa liscie za jednym cieciem
Pierwsze klejenie na wikol. Sugestia w tym wątku była że lepiej dwie powierzchnie. Zagruntuje i zobaczymy co wyjdzie.Po co smarujesz i kolumne i fornir? Wystarczy że posmarujesz cienko tylko kolumne. Jak dasz odpowiednio mało kleju to nie przebije, a nawet jeśli to spokojnie zeszlifujesz bez śladu.
Ten fornir ma 0,6mm? Próbowałeś to szlifować?Pierwsze klejenie na wikol. Sugestia w tym wątku była że lepiej dwie powierzchnie. Zagruntuje i zobaczymy co wyjdzie.
Tak około 0,6. Jeszcze nie, najpierw muszę zebrać frezarką krawędzie. Już gruntuje tył.Ten fornir ma 0,6mm? Próbowałeś to szlifować?