paldo napisał:marko3T napisał:Tradycyjnie, to właśnie ściskami.
No tak, ale ja w sensie tradycyjnie z punktu widzenia diy mówię) czyli tak jak my to robimy tradycyjnie
marko3T napisał:Klejenie na gorąco to nie tak że klej masz rozgrzany, tylko płyta dociskająca grzeje.
Ano właśnie, ale ja mówię bez prasy. Masz jakis pomysł na taką płytę w domowych warunkach?
daniel69 napisał:ok 40 zl jedno opakowanie ktore starcza mniej wiecej na 2 wolnostojace kolumny i troszke zostanie nam kleju na przyszlosc![]()
To dopada w przedbiegach. Bo chodzi mi głownie o to aby był tani. A że się nie dociska to w to akurat nie uwierzę
kombo napisał:Jak chcecie kupić ściski to polecam poszukać jakiś starych używanych. Kupiłem kiedyś 4 szt na allegro nowe a potem wziąłem od wujka 2 stare- nie ma porównania- są cięższe, sztywniejsze i można nimi dużo mocniej ścisnąć.
No wiadomo, stare stolarskie ściski najlepsze. Najlepiej od jakiegoś stolarza wyrwać, ale rzadko się zdarza aby chcieli sprzedać![]()
Tak sie własnie też zastanawiam nad ściskami, ale nie do forniru, bo za dużo ich potrzeba, tylko tak w ogóle, żeby ze 4 kupić (zamiast wkrętów)
Acha, w gwoli ścisłości - to nie kolumny robię![]()
nie taniej oddać na prasę a nie pitolić się samemu 20 zł m2 ?