A to mi sie poki co nie zdarzylo. Albo rozrywalo fornir, albo fornir z klejem wyrywalem z mdf ( rozwarstwienie mdf). Generalnie bardzo mocna spoina. Kiedys czytalem gdzies jakas uwage, ze metoda klejenia zelazkiem daje slabe polaczenie...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Trzeba czekac, az klej stanie sie bezbarwny, w dotyku suchy, nieklejacy sie. Te czynnosc mozesz przyspieszyc suszarka. Tylko pamietaj abys dal dwie mniejsze warstwy kleju, niz jedna duza. Trzeba to idealnie rozprowadzic, najlepiej waleczkiem.- ile czasu trzeba czekać od nałożenia kleju na obudowy i fornir do momentu klejenia i grzania (klej to pattex express)?
- ile czasu należy odczekać żeby móc bezpiecznie zfrezować brzegi forniru?
Nic nie smierdzi i nie jest niebezpieczny, to jest wlasnie jego duza zaleta.- czy ten podgrzewany klej nie daje jakichś śmierdzących oparów?
Trzeba czekac, az klej stanie sie bezbarwny, w dotyku suchy, nieklejacy sie. Te czynnosc mozesz przyspieszyc suszarka. Tylko pamietaj abys dal dwie mniejsze warstwy kleju, niz jedna duza. Trzeba to idealnie rozprowadzic, najlepiej waleczkiem.
może smaruje tylko jedną stronę a poza tym ta fizelina wchłonie jeszcze...Kurde, jesli to co pokazales idzie pozniej pod klejenie zelazkiem, to wydaje mi sie, ze masz za duzo tego kleju.
Chyba najbardziej równomiernie rozprowadza się zwykłym wałeczkiem gąbkowymSzpachelka to rowniez bardzo dobre rozwiaznie.
Szpachelka to rowniez bardzo dobre rozwiaznie. Mam taka nieduza, gumowa i czasami uzywam. Mozna tez nieco rozcieczyc klej z woda jesli jest bardzo gesty i trudno sie rozprowadza.
Kurde, jesli to co pokazales idzie pozniej pod klejenie zelazkiem, to wydaje mi sie, ze masz za duzo tego kleju. Efekt moze byc taki, ze bedziesz mial widoczna spoine kleju. Do tego jeszcze dojdzie klej na obudowie.
może smaruje tylko jedną stronę a poza tym ta fizelina wchłonie jeszcze...
Chyba najbardziej równomiernie rozprowadza się zwykłym wałeczkiem gąbkowym
Chyba najbardziej równomiernie rozprowadza się zwykłym wałeczkiem gąbkowym
To jest najlepszy klej jaki miałem do tej pory do klejenia na żelazki. Poza tym jako wikol do drewna na zimno też jest rewalacyjny.Jak wy kliencie pattexem do drewna,p (express albo wood) skoro tym klejem sie klei na mokro, a nie czeka aż on wyschnie?
Dużo rzeczy w życiu "da radę" zrobić ale jaki to reprezentuje poziom to już sam musisz poczynić obserwację i sobie odpowiedzieć...Ponieważ przy ok +10C się źle forniruje Universalem Classic, na żelazko da radę w tej temperaturze zrobić?