Byłem, słuchałem. Dopiero co przyszedłem i zdążyłem zjeść obiad

Spędziłem tam 2 godziny, chyba przesłuchałem wszystkie kawałki, które ze sobą zabralem
Nie wiem od czego zacząć... W każdym bądź razie w Akkusie zacząłem od kawy
Może zacznę od systemu na którym miałem okazję posluchać tych monitorów. A więc małe combo w postaci Teac CR-H500 o mocy znamionowej 40 W na kanał. Kable głośnikowe supra (chyba 2x6mm2).
Małe niepozorne, nie spodziewałem się niczego nadzwyczajnego. No ale niestety grubo się pomyliłem.
Po glośniku wysokotonowym nie spodziewałem się wiele, ktoś tu wspominał ze to nie będzie grać. Ale gra to zadziwiająco dobrze. Po pierwsze nie kłuje w uszy, wysokie tony są wyraźne i szczegółowe, nie są tak gładkie jak w kopułce, ale osobiście bardzo mi się podobały. Duzo lepiej brzmiał niż aluminiowy seas, który dla mnie jest za ostry.
Kolumny grają z dynamicznym uderzeniem i nisko schodzącym basem, jak na monitory tego rozmiaru. Bardzo muzycznie, naturalnie i lekko, do tego przestrzennie. Solówki na perkusji brzmiały rewelacyjnie, mogłem wskazać palcem gdzie uderza perkusista. Trąbka, talerze wszystko grało jak należy. Bas potrafił zatrząść kanapą. Przy bardzo głośnym słuchaniu braknie trochę potęgi i mięsa, ale wiadomo to monitory, za to nawet wtedy nie traciły kontroli dźwięku. Bardzo jestem ciekaw jak by zagrało przy dwóch osiemnastkach founteka
Osobiście bardzo podoba mi się ta konstrukcja, odpowiada mi takie granie. Czas na zmianę kolumn

Chyba sprzedam swoje monitory na Usher'ach i zbuduje sobie Founteki z tymi modułami.
Idzie ktoś jutro na koncert Marcusa Millera?
---
- Sent from my iPad using Tapatalk