• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Frezarka z leklerka

paldo napisał:
nowy1 napisał:
to nie zabezpieczenie frezu tylko tulejka kopiująca

Mógłbyś jaśniej?

Szczerze powiem że frezarka raz tylko pracowałem, no może dwa, więc nie orientuje się co i jak jeśli chodzi o szczegóły.

Ps. jaka jest grubość cięcia maksimum? Tzn. mogę ją wykorzystać zamiast wyrzynarki np. do wycięcia otworów pod głośniki (nawet równiejsze będą) :razz:

http://www.exquisiteaudio.com/baffle.html

może to ci coś wyjaśni

nic nie poszło postaram się je w tym tygodniu wysłać bo mam teraz urwanie głowy na uczelni / w chacie / i wogóle :/ nie martwcie się nie uciekne z waszymi frezarkami ;) przeliczyłem się troche z czasem

edit:
kasa dotarła juz od wszystkich, teraz musze znaleźć wolną chwile w gąszczu egzaminów żeby podskoczyć autem na pocztę (auta nie mam dostępnego cały czas)

takero poslales juz? :)

jaromas, postarał bys się wysłać do wekendu. Dobrze by było jak by się udało ;) bo robota stygnie.. ;)

paldo - nie skomentuje

paczki wysłane priotytetem - pakowałem ok 3h (+ 1h stania w kolejce na poczcie :/) bo te kartony były w opłakanym stanie, raczej nie powinno nic im sie stać podczas transportu, mam nadzieje że dobrze wszystko popakowalem do środka :roll: jakby czegoś komuś brakło co powinien mieć niech zgłosi na PW coś wymyślimy

paragony macie powrzucane do środka

do takero poszło 5 frezarek na warszawe dwie na samym dole (szersza podstawa) są kompletne (są opisane) dla takero i lklukasza reszta zgodnie z ustaleniami i listami które były zrobione

to tyle z mojej strony mam nadzieje że wszystkim bedą służyły jak trzeba

jaromas To teraz na twoje ręce złoże serdeczne podziękowania za włożony w ta misje trud i poświecenie :wink:
Niech ci Bóg to w dzieciach wynagrodzi :mrgreen:

jaromas napisał:
paldo - nie skomentuje

Nie znata się na żartach tam na południu dalekim :mrgreen: ;) (albo i na zachodzie ;)

A tak poważnie to dzięki za fatygę ;)

Ps. a z tym oliwieniem na początku to poważnie było? (już nie pamiętam kto tak stwierdził, ale była taka opinia że trzeba wpierw naoliwić bo inaczej się zatrze ;))

takero napisał:
małe , czarne i ma dużo nóżek :P

Pies z czarnobyla?? :mrgreen:

Co do tego południa - no co chcecie, trochę jest na południu względem wa-wy ten wrocław ;)

Przyszedł mi do głowy pewien pomysł apropo frezarki - wyrównam sobie krawędzie w płycie mdf (oczywiście po nałożeniu forniru, jak szlifowałem brzegi, to mi się także mdf wyszlifował, próbowałem naprawić, i wyszlo jeszcze gorzej jak można się było spodizwać) tak że miałem zamiar iść z tym na piłę stolową aby wyrównali, ale chyba jak to zrobie frezarką to będzie ok?? Zgadza się?

Do mnie właśnie doszło :mrgreen:
Jest komplet i działa :)

[ Dodano: 2010-02-01, 11:39 ]
Poskładałem wszystko ładnie tylko mam jedno pytanie.
Gdzie maja iść te "zapasowe szczotki" :?: :roll:

A gdzie te szczotki są :?:
Bo prawdę mówiąc po raz pierwszy mam spotkanie z takim sprzętem :roll:

[ Dodano: 2010-02-01, 11:51 ]
Ok już wiem gdzie :wink:

Paczucha doszla, wielkie dzieki, w ciagu kilkunastu (frez musze kupic) dni bede chyba robil pierscienie do glosnikow do auta, to napisze co i jak mi poszlo.

Powrót