• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

grupowe zamowienie cyrkli do frezarek - rozpoznanie tematu

Status
Ten wątek został zamknięty.
frezarka mi sie podoba.

Jakbyś myślał nad zakupem to proponuje mocno się zastanowić czy brać tą dostępną na allegro, o ile mogę powiedzieć jest to frezarka, którą im zwróciłem parę dni temu w ramach niezgodności towaru z umową.

Nie włączała się, gdy jej się to udało pracowała nie równo na wolnych obrotach.

W tej chwili ponownie wystawiona jako sprawna (mimo, że gdyby ją naprawili to powinni ją mi zwrócić do czego obligują ich przepisy) ...

Jakbyś myślał nad zakupem

jak narazie splacam celme ;)

---------- Post dodany o 18:02 ---------- Poprzedni post o 17:43 ----------

taki triton z bajerami 12mm 900zl
moja celma z mniejsza liczba bajerow 8mm 800zl :/

gdyby nie moje specyficzne wymagania to bym wolal dolozyc do tritona

odebralem prety. po obiedzie zabieram sie za rozpiske co juz sprzedane a co zostalo

---------- Post dodany o 17:13 ---------- Poprzedni post o 16:28 ----------

1. mati553 - standardowy+pręty
2. drotom - standardowy+pręty
3. pharoh - standardowy+pręty
4. mystik_req - szeroki + prety (doplac za prety i podaj adres)
5. bawolek - standard bez pretow
6. jac7saw7 - standardowy+pręty

zielone wplacone, czerwone brak odpowiedzi

---------- Post dodany o 11:24 ---------- Poprzedni post o 17:13 ----------

ide na poczte wyslac cyrkle

jako ze drotom nie wplacil to jest jeden cyrkiel wolny

Ostatnia edycja:
Witam
Trochę przespałem zamówienie... Dopiero co kupiłem frezarke Graphite 716 i chciałbym do niej cyrkiel ;) Może zostało coś nieodebranego albo ma ktoś odstąpić w cenie zakupu ;)? Na nowe zamówienie to sie zapewne nie doczekam i prędzej zrobie cos ze sklejki :)
Pozdrawiam.

zmierz dokladnie wymiary stopy i rozstaw pretow
to olbrzym, ale wydaje mi sie ze stope ma dziwnie mala

Dzięki za odzew. Tego graphita kupilem ale jeszcze do mnie nie dotarł powinien być jutro lub pojutrze. Jak frezarka dojedzie to dam znać z wymiarami.

OK frezarka (GRAPHITE 59g716) już w domu oczywiście przed świętami kurier wędrował z paczą 2 dni:/
Na szybko zmierzyłem miarką i podstawa ma 17.4x13.9 a rozstaw prętów 10.5 średnica na oko wygląda na 8mm Suwmiarkę zostawiłem i siostry jak cos to wieczorem mogę się upewnić. Czy te wymiary pasuja do waszego cyrkla?

regulacje srubami sa fajne. jednak nie kazdy potrafi z tego kozystac...

ale te "szablony" aluminiowe do frezowania prostokatow musze sobie kupic

Szablon fajna sprawa ale ja przesadziłem z długością (1m). Sądziłem, że będę prowadził frezarkę całą stopą ale lepiej jest z tuleją kopiującą. Nie potrzebuję takich skrzydeł więc skracam profile do 50cm i będę miał drugi szablon. Muszę odesłać do firmy która mi to cięła i montowała zamki (zrobią to dokładnie). Drugi będzie raczej na handel, może będziesz zainteresowany?

Efekt prac:

Nie na temat...

Pogadamy o tym na PW jak już będzie drugi szablon. Przewiduję dopiero styczeń 2013r :)

Zamawiałem te profile kilka miesięcy temu. Za 5m (4x1m + 1m zapasowy), 4 zamki, docięcie i otwory. Zapłaciłem ok 150 zł + przesyłka. Tak więc krótszy 4x0,5m + zamki z przesyłką powinien kosztować mniej niż 100zł. Może Paweł ma ochotę zorganizować zbiorowe zamówienie ja nie mam czasu ani cierpliwości :)
1.jpg

4.jpg

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót