• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

GRY na długie zimowe wieczory

Battlestar Galactica :P

Ja dziś przysiadłem do Far kraj drei (Far cry 3) i powiem, że dużo bardziej wciąga jak druga część, bo w pierwszą nie było mi dane grać z uwagi na słaby komputer w owym czasie. Od czasu do czasu włączę też Skyrim, ale już coraz rzadziej, co nie zmienia faktu, że jak na konsolową grę wyszło to całkiem dobrze. Zresztą wyżej wzmiankowany FC3 też z konsolą ożeniony... Mam nadzieję, że przynajmniej STALKERa nie splugawią konsolami.

Nie na temat...
Użyłem liter BG jako, że owo "s" jest w środku słowa i niby jaki ono skrót ma rozwijać. To tak jakbym napisał: BSG - Baldur'S Gate. Nie przeczę, że najczęściej widnieje BSG, ale dla mnie to jest nieco dziwne ;)

BattleStar Group i wszystko jasne.
Zwyczajowo używa się skrótu BSG dla określenia "tej" Battlestar Galactica (jak i serialu), bo na "logu" statku jest właśnie napis BSG 75.

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Można też zagrać w butelkę z koleżanką.
Fajna gra z czasów gdy nie było tyle komputerów na świecie :)

szczerze mowiac to jeszcze tego nei wyciagalem z kartona
chyba wyciagne zeby zobaczyc co tam jest i pozadnie zapakuje

takim tekstem udowodniles ile masz lat...
to nie "retro granie" - to podroz do czasow dziecinstwa ;)
ale wspolczesne dzieciaki tego za cholere nie docenia :p

Oj Paweł dziwnym jesteś człowiekiem, żę tego w sumie żartobliwego posta odebrałeś negatywnie. Retro gry to takie, które mają po 20-30 lat na karku ale są nadal popularne ogrywane przez rzeszę zapaleńców, kórym przypominają czasy dzieciństwa, początki przygody z grami lub zwyczajnie pozwlają na nowo odkryć klasyki sprzed lat. I w takie stare klasyki można zagrać na Amidze (Wspomnianej przez PM), NESie czy nawet już pierwszym Playstation.

I druga sprawa - 28 latka nazywać dziciakiem, bo TY nie zrozumiałeś znaczenia jakiegoś wyrażenia to tak troszkę głupio z twojej strony ;) Więcej czytaj (wikipedię chociażby nie mowiąc już o słownikach) a mniej pracuj z butaprenem to na pewno ci wyjdzie na dobre. Będziesz miał większą wiedzę na temat znaczenia różnych słów i mózg mniej będzie zamulony przez ten szkodliwy klej.

Masz na początek lekturę znaczenia słowa "retro"

http://pl.wikipedia.org/wiki/Retro

Może to ci rozjaśni umysł i odegnie lekko na bok klapki z oczu :P

Ostatnia edycja:
I druga sprawa - 28 latka nazywać dziciakiem, bo TY nie zrozumiałeś znaczenia jakiegoś wyrażenia to tak troszkę głupio z twojej strony

akurat tutaj sie rozpedziles. mialem na mysli prawdziwe dzieci. przykladowmo moj 8-9 letni siostrzeniec. myslisz ze on zagra w takie stare gry? nie! bo to nie wyglada :p

a mniej pracuj z butaprenem to na pewno ci wyjdzie na dobre.
ty, a moze sie uzaleznilem i 2 miesiace bez klejenia tak mi zaszkodzily? :D

akurat tutaj sie rozpedziles.
takim tekstem udowodniles ile masz lat...
Chyba się jednak nie rozpędziłem. Wiesz jak to bolało? Do teraz czuję klucie w sercu :D

A teraz na serio - poczytaj co to jest retro i jakie ma pozytywne znaczenie gdy mowa o grach video a nie będziesz miał zapędów przed wyzywaniem ludzi od dzieciaków jak mnie przed chwilą.

---------- Post dodany o 19:14 ---------- Poprzedni post o 19:12 ----------

ty, a moze sie uzaleznilem i 2 miesiace bez klejenia tak mi zaszkodzily?

Po prostu jesteś na głodzie :D

Powrót