Nie bede tutaj pisal o omnipolarach, nie ten temat.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Rozumiem że Masz na myśli zjawisko analogiczne jak w przypadku światła? Kiedy foton pada na pewną powierzchnie może zostać odbity, bądź przejść wgłab (staram się pisać w miarę prosto). Kiedy dostanie się głębiej i powróci (coś jak na tym obrazku http://imageshack.us/f/716/blueberrym.jpg/ wiązka która nie została odbita przy przejściu z jednego ośrodka do drugiego ), jej częstotliwosć została zmieniona poprzez oddziaływanie z ośrodkiem. Zgadza się? Innymi słowy coś jak spektroskopia ramana (dla tych którzy wiedzą o czym jest mowa). | ![]() |
I wszyscy wszystko wiedzą ![]() Analogia raczej nie trafiona ![]() | ![]() |
Starałem się jak mogłem, spaczenie pozostaje do końca życia ;P | ![]() |
Najkrócej sygnatura muzyczna w życiu codziennym to jest to, co sprawia, że słuchając nagrania od razu słychać, czy grano w wielkim kościele, czy w wykafelkowanym korytarzu. | ![]() |
Najlepszy efekt jest gdy po dłuższym słuchaniu ze sprzęgiem, zdejmie się go. Wtedy jest jakoś tak płaskawo
Kiedy foton pada na pewną powierzchnie może zostać odbity, bądź przejść wgłab (staram się pisać w miarę prosto).
Kiedy dostanie się głębiej i powróci (coś jak na tym obrazku http://imageshack.us/f/716/blueberrym.jpg/ wiązka która nie została odbita przy przejściu z jednego ośrodka do drugiego ), jej częstotliwosć została zmieniona poprzez oddziaływanie z ośrodkiem.
Najlepszy efekt jest gdy po dłuższym słuchaniu ze sprzęgiem, zdejmie się go. Wtedy jest jakoś tak płaskawo
Takie kombinacje na zwrotnicy nie mają żadnego sensu bo nie o to chodzi w działaniu sprzęga. Jak pisałem wyżej u Comentanta zamontowanę są wszędzie owe horniki. Nie zmieniają one odpowiedzi jako takiej, podnoszą jedynie skuteczność. Jest po prostu troszeczkę głośniej i dźwięk lepiej wybrzmiewa.
Huh... pisałem że staram się to jak najprościej wytłumaczyć. Zgadza się, Masz rację, tak to się najprościej przedstawia ![]() | ![]() |