• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[2-drożne] Illuminatus

To prawda
Ale bowersy sa juz "na stanie"
Nie trzeba ich kupować tylko "ztuningowac"

Wg mnie warto zainwestować w to kilka stowek

Wszystkie sa żółte ;)
Prawie zawsze maja cos żółtego ;)

Były te/takie sredniaki na Allegro swego czasu

Pierwsze podejście do maskownic a'la SF :o szlak przetarty :biggrin:

Ja również podchodziłem do tej maskownicy ale jak "zasymyulowałem" sobie efekt na żywo to już mi się mniej podoba, jak wykonałeś te mocowania, trzeba do nich dokładności w kwestii otworów, no i skąd ten ładny chromik ? :)
Gdzie masz "supełki" tudzież początek i koniec linek ?
Zarzucisz zdjęcie całości ?

Ostatnia edycja:
czy ja dobrze widze ze to jest na kolkach do maskownic?

czy jak to jest mocowane?

UWAGI MODERATORA
bingant, za wczasy prosze o umieszczanie zdjec w jak najwiekszej rozdzielczosci! bedzie do kalendarza na przyszly rok ;)

bingant ,co to za sznurek ?
guma w oplocie

Ja również podchodziłem do tej maskownicy ale jak "zasymyulowałem" sobie efekt na żywo to już mi się mniej podoba, jak wykonałeś te mocowania, trzeba do nich dokładności w kwestii otworów, no i skąd ten ładny chromik ?
Gdzie masz "supełki" tudzież początek i koniec linek ?
nierdzewka palona laserem (masacra), otwory pod bolce wiercone na frezarce CNC, linka zaczyna się na dole i kończy zaraz po powrocie, supełki schowane w dolnym podfrezowaniu uchwytu

czy ja dobrze widze ze to jest na kolkach do maskownic?
tym razem w kolumnie tkwią wytoczone gniazda, tolerancja gniazdo-bolec 0,2mm, delikatnie mówiąc łapki się trzęsły przy nawiercaniu otworów w kolumnie ;)

Ścianki gniazd mają dosłownie papierową grubość, za to gniazda są głębokie.
Następne osadzę bez gniazd, teraz wiem, że są niepotrzebne.

Ja bym chyba zrobił górę pełną. Teraz ten pałąk wygląda jak klamka :)

Pierwotnie kształt uchwytu miał być identyczny jak w Amati Futura, ale grubość frontu w skórze 40mm przesądziła o tych zmianach. W innym wypadku sznurki dotykały by ścianki frontowej.

a mozesz dac zdjecie calej kolumny?
jak to wyglada na glosnikach...
no i rozumiem ze to tylko wzgledy wizualne?

Bingant a dlaczego nie ma ich w gotowych konstrukcjach :D?
Masz więcej zdjęć samej maskownicy: kołków mocujących np ?

Powrót