Może miał inne priorytety co do dźwięku? Ktoś na forum na pewno zrobił ten zestaw i może się wypowie o basie z tego zestawu.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Od tego jest zwrotnica aby dostosować te parametry do sobieJa mam fajne średnie tony, a basy zawsze mozna podkręcić na wzmacniaczu.
Zresztą Loudness na wzmacniaczu jest dlatego żeby skorygować niedoskonałości ludzkiego słuchu w zakresie basów (człowiek nie słyszy jednakowo wszystkich częstotliwości).
I 12ka wavecora zagra zaskakująco basem jak odpowiednio przy niej posiedziećCo z tego ze basy podkrecisz na wzmacniaczu jesli glosnik fizycznie nie jest zdolny do odtworzenia niskiego basu bo fizycznie ma zbyt mala powierzchnie membrany do przepompowania duzej ilsoci powietrza
To u większości jest na odwrótJuż kiedys to pisalem, u mnie bylo odwrotnie, jak byłem młody to słuchałem małych głośnikow, ale im czlowiek starszy i bardziej dazy do wiernej reprodukcji dzwieku tym rozmiary glosnikow i samych kolumn rosna.
To wlasnie mozesz zrobic zwrotnica a nie sztucznym "elektronicznym" podbiciemJak narazie jestem zadowolony, basu nie podkręcam, korzystam jedynie z loudness, który ma jedynie korygować niedoskonałosci ludzkiego słuchu.
niedoskonałości to złe słowo. Zobacz sobie na krzywą Fletchera-Munsona na poziomie od 80dB wzwyż, poza tym to nie jest uwzględniane w nagraniach więc.....basu nie podkręcam, korzystam jedynie z loudness, który ma jedynie korygować niedoskonałosci ludzkiego słuchu.
To nie włączacie podczas odsłuchów żadnych korekt w zakresie niskich częstotliwości ?
Jeśli tak - to przy niskich poziomach głośności basu nie ma za dużo ....
No i kolumienki stały się "cienkie" - po tym jak wróciłem z koncertu Budki Suflera mogę powiedzieć że dzwięk z nich odbiega od rzeczywistości.
A tak powaznie to co im dolega?