Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tak znalazłem szukając czegoś innego. | ![]() |
Przecież pokryte jest miedzią i chyba da się zalutować ?Główna wada cca- tego nie idzie poprawnie zalutować do złącz
spawalniczy OS2 jest bardzo elastyczny i spokojnie do tego sie nadajezostaje mi chyba spawalniczy ze zwykłej miedzi, tylko czy on nie jest za sztywny do CA ?
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi... Czy ludzie co siedzą w CA to już myślą że wszystko wiedzą i nie powiedzą? | ![]() |
spawalniczy OS2 jest bardzo elastyczny i spokojnie do tego sie nadaje
LGY jest sztywniejszy, a i tak spokojnie sie uklada w samochodzie
Tak wiem o tym. na youtube ktoś tam podawał nawet temperatury jakie kabel osiąga przy tym samym dostarczonym prądzie. tj. ofc vs ccasound wave pisal o roznicach miedzy tymi kablami
CCA musi miec o ok 1,5x wiekszy przekroj niz miedziany
Przecież pokryte jest miedzią i chyba da się zalutować ?
Wszystkie zestawy car audio mają CCA... mowa o UK bo szukam na ebayu i wszystko to jest CCA, zostaje mi chyba spawalniczy ze zwykłej miedzi, tylko czy on nie jest za sztywny do CA ?
To że coś jest pokryte miedzią nie znaczy że prawidłowo sie zalutuje .
Gówienko też można galwanicznie pokryć miedzią i myślisz że dostanie przez to magicznych własciwości ?
zdecydowanie może i bedzie mniej waniać ale lepiej nie zagra ... ówno to ówno ... i tyle
Taa car audioPrzecież w UK jest sporo firm zajmująacych się car audio ..do tego w UK jak myślę działa też takie coś jak allegro i raczej nie ma problemu z wysyłką
Jeśli chodzi o nowości to na pewno nieCzyżby Polsce blizej do Europy niz uk?
Patrząc po tym po której stronie jeżdżą i jaki mają standard śrub itp, to odpowiedź się sama nasuwa Że nie wspomnę o wynalazku typu kanapka z chipsamiCzyżby Polsce blizej do Europy niz uk?
I kable w AWG, przelicznik spalania paliwa mile na galony mimo że paliwo sprzedawane w litrach, dwa krany - jeden wrzątek drugi lód w płynie ![]() Kanapka z chipsami ? hmm raczej chipsy wszyscy jedzą po kanapce lub same bo tu przeważają małe paczki. Jeśli już to wszechobecna fasola w sosie pomidorowym dorzucana do wszystkiego i na każdy posiłek ![]() | ![]() |
Oświadczam, że widziałem co najmniej kilka miejsc gdzie w sprzedaży były kanapki z chipsami (solonymi) i cieszyły się powodzeniem. Sam ten fakt moim zdaniem wystarczy żeby jednoznacznie stwierdzić, że Polsce bliżej do Europy ![]() | ![]() |
daleszych wypowiedzi już nie czytałem. SW nawiazywał do zwiększonej rezystancji na metr dla kabla z wstawką aluminiową w porównianiu do czysto miedzianego. Komuś zależy na kablem z większym oporem to sobie taki kupi. W praktyce w audio sie tego wystrzaga jak ognia (może są wyjątki), a jedyne zastosowanie jakie znam to jako drut nawojowy do cewek przetworników.CCA musi miec o ok 1,5x wiekszy przekroj niz miedziany