• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kable do kolumn.

VITALCO, również z allegro + procaby ls25 + termokurczki z klejem

994265_1401362860081605_258080147_n.jpg

Bardzo ładne. Brakuje tylko przywieszki z jakąś fantazyjną trójczłonowa nazwą, z włoska brzmiącą oraz pięciocyfrową ceną, żeby te kable zaczęły grać ;)

Eeee to jest nic, jeszcze kiedyś na AS widziałem zdjęcie na którym było hm.. 'listewki z drewna', które to izolowały podłogę od kabli, dzięki czemu drgania się nie przenosiły itd itd.... :D

A wewnątrz kolumny co stosujecie.? Też to co na zewnątrz? Z glośnikiem lutujecie.? Czy na wsuwki wszystko?

Nigdy nie zwracałem uwagi na kable głośnikowe, na sygnałówki już bardziej:)

Wracając do Procaba MC405, jako, że znajomy potrzebował IC to kupiłem tego + dla siebie kupiłem 2m. Teraz pytanie, jak poprawnie zlutować ten kabel? Czerwony to "+", biały "-", a jak z ekranami?

A co powiecie na kable 2 x 2.5mm OW czyli takie same jakie stosuje się w przedłużaczach bębnowych budowlanych :) 2 x 2.5 w gumie :D ??

Powrót