• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kilka bardzo prostych wzmacniaczy, zasilaczy - lutowanie na ekranie :D

Się coś kombinuje :) Graty dojechały... w końcu... Na 2 kondki czekać tydzień to zbrodnia :)
Jeszcze trany, radiator i jedziemy :D

Ostatnia edycja:
tol2di
Wyslane 5 marca takze juz pewnie listonosz sie kreci w okolicy r. matecznego :D

Marcin
Pieknie polutowane!!.

Obadalem dzisiaj na szybkosci kostke LM1875 w przystawce pomiarowej:
d0f8ec61e73e324f0e8faac7bdad71cd_1520879259.jpg

Wychodzi na to ze do pomiarow THD tez sie powinna nadac.
Dodalem tez gerbery na stronce.

Pozdr

Właśnie do mnie dotarły :D

Cewki już gotowe i pierwsze części jakie znalazłem w domu przygotowane na sesję wieczorną :)

Nie na temat...
Cześć, takie pytanie mam. Czy jest sens używania JIGa przy dobrym interfejsie audio? Mam akurat RME Babyface. Mam też mikrofon elektretowy T-Bone. Używałem tego zestawu do pomiarów akustyki pomieszczenia i nie miałem problemów. Wydaje mi się że pomiary głośników polegają zgrubsza na tym samym.

Wysłane z mojego PRO 7-S przy użyciu Tapatalka

Adzik

2328f4c446c18469a5e6caf21c495cc7_1521065325.jpg

Wlutuj prosze diode LED w miejsce zenerki zaznaczonej strzalka. Kierunek diody ma byc taki sam jak diody PWR.
Daj znac.
12V to troche malo miejsca na tak prosty uklad ale moze sie jakos ogarnie.

Ostatnia edycja:
7e8b6c1f92095b043c56c1616e1ff02b_1521147798.jpg
7208be80ce6fae3661b6ff4a301837af_1521147797.jpg

Udalo mi sie znalesc chwilke i uruchomic malucha. Poprawnie polutowany rusza z kopa. Na oscyloskopie wszystko wyglada cacy. Fajnie dziala tez dioda Clipp w zasilaczu. Od jutra sluchamy w mono.

Marcin

W tym konkretnym przypadku dziala bardzo prosto, sprawdza ''odleglosc'' napiecia wyjsciowego od dodatniego raila zasilania, jezeli jest mniejsza niz wartosc zenerki to dioda LED zaczyna swiecic.
Pozdr

A ja dopiero parę rezystorów polutowalem :(

Czyli prawidłowo zmontowany nie zapewnia fajerwerków :razz:

Fajerwerki to będziesz musiał kupić i odpalić jak podłączysz i zadziała, na jego cześć :)

Wysadzę parę kondensatorów na 400V w powietrze i fajerwerki za darmochę :razz:

Zauważyłem pewną rozbieżność w schematach które pojawiły się w tym wątku dotyczących SR Amplifier, a mianowicie rezystor R4 na jednym schemacie ma 10R a na drugim 22R opis na płytce podaje R4 jako 22R to jaki rezystor montujemy ?

W Mini PSU kondensator CX (C1) ma być z certyfikatami do filtrów, i czy może być większy np 0,22uf bo taki mam z zasilacza atx

Powrót