• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

kino domowe huberta by Pawel S

dzien 11
czas pracy - nie mam pojecia. wyjechalem z domu 12-13 a dopiero wrocilem ;)

ale subwoofer gotowy ;)

A jaki to fornir i jakie ma wymiary? Coś nie mogłem znaleźć w opisie. Akurat pasuje mi kolorystycznie do mojego projektu.

jatoba

troche ze starej kolekcji sprzed ladnych paru lat a czesc swiezo kupiona
wszystko zakupione w CDO

Pawle
W ToolBoxie pisałeś że używasz kleju kontaktowego Bonikol a nie Patex, tu chyba widzę jego puszkę. Jak się sprawdza ? Mi przy Butaprenie z Dragona straszne bąble wyłaziły i na łączeniach po lakierowaniu przybrał białą barwę.

butapren z dragona to najwieksze dziwactwo jakie do tej pory widzialem
mimo ze wyschnie i tak nie trzyma tylko nadal sie ciagnie...
ten klej dziala identycznie jak moment - tylko dotkne klejone powierzchnie i juz lapie (co czasami jest denerwujace)
a ze puszka na miejscu kosztuje 14zl to nie widze sensu wywalac kasy na moment :p

Oj wiem coś o butaprenie z Dragona. Szajs jakich mało. Ile ja się bud nalikwidowałem (Na szczęście nieinwazyjną metodą na żelazko i gumowy młotek) po tym "kleju". Śmiem twierdzić, że ten wynalazek nie zasługuje na nazywanie go klejem.

Natomiast Bonikol wypróbuję przy fornirowaniu powstającego subostolika. Jeśli dostanę go w Poznaniu za te 14-15zł.

Nie na temat...
Ja stosowałem Bonikol 88 (taki zalecił mi producent) i mogę śmiało polecić. Teraz jednak będę fornirował na klej wikolowy. Mam zrobiony stół warsztatowy (profile 50x30x3) który będzie służył też za prasę (3x podnośnik samochodowy:))

Dzięki. Dobrze wiedzieć, że tak to wygląda. Myślałem, że to może ja jestem jakiś niedorobiony, że mi tak odchodzi :P

dzien 12
czas pracy - ok 4-5 godzin

do tego jeszcze przygotowalem fronty i monitory oraz okleilem gore/dol frontow

jutro ciag dalszy prac ;)

taki byl w planach (i na stanie :p ) wiec taki dalem
nie chcialem toczyc lub kombinowac nic innego

Sub robi się coraz ciekawszy :rolleyes:...ciekawy jestem jak się będzie prezentował po lakierze.
Jak ci się udało tak wpasować br w fornir ?

Projekt co raz bardziej mi się podoba. Wykonanie świetne. Już wiem jaki kształt będzie miał mój sub (daleka przyszłość).

Powrót