• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kit elementów do wzmacniacza UniAmp 150v2

Status
Ten wątek został zamknięty.
Malikowy my mowimy o driver od kolegi tomekk_ w dziale elektronika jest gotowa konstrukcja.
Właśnie trzeba jakiegoś organizatora i ustalić kto za co odpowiedzialny jest i ruszamy :)
Jeszcze trzeba wybadac temat ilu jest chętnych.

Ostatnia edycja:
pilota znalazłem za 3,60.
Na razie z grubsza zliczyłem koszty części, bez wyboru głośników. Wyszło 112zł. W tym nie ma płytek i przesyłek ze sklepów, więc jeszcze parę złoty dojdzie.
Najdroższe pozycje to:
motopotek - 36zł
komplet gniazd - złocone 36, niezłocone 20
trafo 11
sterownik silnika 10 (absurdalna cena, ale nie znalazłem tańszego)
attiny 7zł
przekażniki 12zł
Jesli ktoś chętny to podeślę excella z cenami i linkami, może znajdzie jakieś tańsze źródełka.
Acha, 112zł z niezłoconymi gniazdami.

Ostatnia edycja:
Tak na biegu sprawdzałem ceny płytek http://www.fabrykapcb.pl/kalkulator.html
Płytka nr1 105x80 cena 22.88zł (sterownik)
Płytka nr2 90x50 cena 18.45zł (selektor)
Płytka nr3 70x50 cena 18.45 (płytka wyboru głośników)

Założenia:
-jednostronna
-wiercenie
-pokrycie kalafonia
-opis biały

Podane kwoty są czysto orientacyjne, liczone były dla 1 sztuki każdej płytki. Adres kalkulatora podałem na początku, firmy nie znam nigdy nie zamawiałem u nich wiec nie wiem jak jakościowo. Łącznie wychodzi 59,78 plus koszt wysyłki.

Dziś wieczorem postaram się wysłać zapytanie do jakiejś firmy o płytki.
Narazie pod uwagę wezmę 5 kompletów, czyli 3 płytki na komplet. Zobaczymy. Na razie widzę nas 3 chętnych :)

A mi to wychodzi, ze na 3ch chętnych to nie warto uruchamiać zamówienia. Nic nie oszczędzimy, bo trzeba będzie więcej części kupić niż potrzeba do pojedynczych kitów. Lepiej pogadać z Irkiem.
Dajcie panowie na PW maila, podeślę wam excella z wyceną, to mnie sprawdzicie, bo się na elektronice nie bardzo znam. Mogłem narobić jakichś bugów.
@mobias, ty się tez piszesz? byłby czwarty.

Też pewnie bym wziął ale jakieś konkrety muszą być znane. Jak będzie wiadomo cene przy 3 kompletach a ile spada cena pcb przy większej ilości

Wstępnie zrobiłem zbiorowe zamówienie, będzie można się wpisywać na listę, to dowiemy się ilu naprawdę chętnych. Czekamy na akceptację moderów.

jeśli dobrze liczę to jest 5 chętnych z czego 4 z Wawy i okolicy więc przesyłka w jedno miejsce i ew. odebrać komplet to chyba nie byłby problem?
Micwoj,
Damian89,
Mobias,
szastal,
malikowy

ktoś jeszcze czy nikt nie chce takiego bajeru?

Dobra mam pierwsza wycenę
Firma:
Mariusz Radwan
EmRad PCB
NIP: 5492277559
REGON: 123101160

Cena za jeden komplet to 59 zł z wysyłka, w tym soldermaska jedna strona, ciecie, płytka jednostronna, wiercenie, warstwa opisowa.

Przy 5 kompletach zejdzie do ceny 47 zł.

Ostatnia edycja:
Idąc za radą dolphina, żeby nie zaśmiecać, zastanawiamy się dalej nad sterownikiem tutaj

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót