kt aktualnie chce budowac totem mite nadal ? 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
dolphin123 napisał:kt aktualnie chce budowac totem mite nadal ?![]()
mIKI napisał:nie ma co sie sie oszukiwac ze gra to dobrze jak na 200pln. ba... nawet i za 400graloby dobrze (chodzi mi o stosunek jakosc/cena)
...ale nie ma co tutaj mowic ze to jakis hajend bo to jest... powstal jaki mit (mite;p) i 50% zachwytow to przez autosugesie i satysfakcje skopiowania drozszego pudla.
wysokotonowka to naprawde nic specjalnego...
mIKI napisał:hmmm no moze sie zagalopowalem bo nie mowie i nie mysle juz w kategoriach 'sklepowych' klockow tylko oczywiscie wszystko DIY![]()
masz racje ze ciezko za rozsadna cene kupic cos tej klasy...
za 1000 masz ushery, za 800 masz w zasadzie to samo bo monitorki - siesty, tyle że tam już jest normalna prawdziwa zwrotnica.Iceman napisał:Haj end może to to nie jest, ale w cenie do 2 tysięcy brzmienie bardzo dobre. Miałem już sporo kolumn firmowych z tego przedziału, więc jakieś porównanie mam.
takero napisał:za 1000 masz ushery, za 800 masz w zasadzie to samo bo monitorki - siesty, tyle że tam już jest normalna prawdziwa zwrotnica.
Więc jak dla mnie w kategoriach sklepowych totemy byłyby dobre jak na 500zł gdyż jednak siesty są bez porównania lepsze.
Widać od razu, ze kolega sie nie wychował na tym forumIceman napisał:Nie wiem co rozumiesz przez "normalną prawdziwą zwrotnice". Osobiście doszedłem jednak do przekonania, że czym prostsza zwrotnica tym lepsza scena, więc jeżeli w przyszłości cokolwiek będę budował to tylko zwrotka I rzędu.
Jak dla mnie to zbocza zwroty dobiera się do głosników, z jednymi zagra lepiej pierwszy rząd , z innymi lepiej drugi, a jeszcze inne nie zagrają bez trzeciego.Iceman napisał:Nie wiem co rozumiesz przez "normalną prawdziwą zwrotnice". Osobiście doszedłem jednak do przekonania, że czym prostsza zwrotnica tym lepsza scena, więc jeżeli w przyszłości cokolwiek będę budował to tylko zwrotka I rzędu.
takero napisał:Jak dla mnie to zbocza zwroty dobiera się do głosników, z jednymi zagra lepiej pierwszy rząd, z innymi lepiej drugi, a jeszcze inne nie zagrają bez trzeciego.
Takie audiofilskie uogólnienia nie mają wg mnie większego sensu.
to az tak bardzo poprawili go teraz?? (tonsila)takero napisał:Ten 10 80 7 to głośnik pokroju AJtki
no tak, ale nieakazdy glosnik mozna filtrowac 1 rzedemIceman napisał:A niestety zwrotnice wyższych rzędów nie dorównają tu zwrotce pierwszego rzędu.
Pawel S. napisał:no tak, ale nieakazdy glosnik mozna filtrowac 1 rzedem
heheo tak, dlatego uważam że warto się bawić tylko w projekty które na to pozwalają.
Tzn jakie ? Bo sam jestem ciekaw.Iceman napisał:No tak, dlatego uważam że warto się bawić tylko w projekty które na to pozwalają.