Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Sub w systemie stereo to nie takie proste z jednej, glownej przyczyny - brak mozliwosci odciecia basu od glosnikow glownych.
A tak z innej beczki (bo już prawie jestem w ogródku i witam się z gąską![]()
) jeżeli faktycznie okaże się ze tego basu mogłoby być troszkę więcej, jak to wyglada z subami aktywnymi? Można się czymś takim wspomóc? Nie chodzi mi o napierd*****, tylko uzupełnienie dolnego pasma.
Wystarczy dać mniejszą obudowę do monitorów,automatycznie wyfiltrują się automatycznie.
Sub w systemie stereo to nie takie proste z jednej, glownej przyczyny - brak mozliwosci odciecia basu od glosnikow glownych. Typowe rozwiazania stereo z subem jedynie dodaja bas do glosnikow przednich, przy czym one same dalej sa zmuszane do pracy na niskich zakresach.
Gdybys mial aktywna regulacje odciecia basu z frontow ( jak to ma miejsce w kinie domowym lub sprzecie studyjnym ), to taki system jast jak najbardziej ok.
- Możliwość podłączenia satelitów z filtrowaniem niskich częstotliwości
Przecież są subwoofery aktywne przeznaczone do stereo które odcinają niskie pasmo z monitorów. Albo same gotowe wzmacniacze można kupić
http://www.loudspeakershop.eu/wzmacn...hm-p-1168.html
Yoshi 80Szpilka illuminatora, wbrew cenie, jest lepsza. Revelator jest ostry i nachalny na górze.
Przy tym pułapie cenowym rozważałbym również magnezową 18tke seasa.
Dobór głośników możesz zrobic pod preferencje. Jak masz skłonnościi do "plumkaczy" do prędzej 18tka scana i kopułka morela, seas excel, lub scan illuminator (ale to bedzie ostrzejsze granie). A jak wolisz dokładniejsze i mniej ocieplone granie to 18tka seasa i scan illuminator.
te głośniki wymagają kompensacji rezonansu . Od cała tajemnicaRevalator R2904 jest ostry i nachalny na gorze - tak gra ten tweeter jak jest zle zestrojony.
ech ja się może nie znam ale głośnik ma grać dobrze nie za sprawą kabli i super elektroniki,jasne że z dobrym "towarzystwem" zagra tylko lepiej.Np taki morel jest "słodki" i na słabej lampie i mocnym tranzystorze i kablami i elektroniką niewiele się zmieni.......Prawidłowo zestrojony i z odpowiednia elektronika czyli najwyzszej klasy to tweeyer ten jest totalny odjazd - piekne glsdkie niesamowicie rozdzielcze brzmienie. O ostrosvci w ogole nie msma wowczas mowy. Jak się go zle zestroi a nie jest latwo i podepnie do średniej jakości elektroniki i przecietnych kabli to efekt jest kiepski. Niestety nie słyszałem konstrukcji DIY z tym glosnikiem które były by dobrze zestrojone. Jak się okazuje ty tez nie słyszałeś.
cos w tym jest ale nie jestem pewien czy sama kompensacja rezonansu wystarczy.te głośniki wymagają kompensacji rezonansu . Od cała tajemnica![]()
Zapewniam cie ze się zmieni i to bardzoech ja się może nie znam ale głośnik ma grać dobrze nie za sprawą kabli i super elektroniki,jasne że z dobrym "towarzystwem" zagra tylko lepiej.Np taki morel jest "słodki" i na słabej lampie i mocnym tranzystorze i kablami i elektroniką niewiele się zmieni.......