Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
czy mi się wydaje czy pod tym fornirem coś zaczyna się dziać? taki jakiś dziwny cień na boku widać
Jak z głośnością 2 X 14SK kontra jedna PJtka ?? duża różnica w pomiarach wychodzi ?? Dużo musisz ściszać ??
To nie PJ, tylko Seas 27TFFC
Ktoś ma jakiś komentarz do dołka na 2 kHz, bo mnie on zastanawia?
mbar - w jakim programie symulujesz filtry? W jakim programie robisz pomiary?
Yoshi - chciałbym usłyszec Twoją opinie na temat aplikacji filtrów IV rzedu w zwrotnicach - jakie sa wady zalety takiego rozwiązania? (mowa o filtrach aktywnych - jak w tym wypadku).
Da się w tym Holmipulse zmierzyć faze? Jak to się robi w tym programie? Wystarczy do niego sam mikrofon
To mnei nieco pocieszyłeś. Ludzie tak straszą, że przy aktywnym cięcie tweetera to jeden fałszywy krok i po wysokotnowce, ale widze, ze nie jest to takie strasznie. To ze trzeba bardziej uwazac to rozumiem. BTW, jaka dales pojemnosc tego kondensatora? Wiem, ze musi "ciac" daleko przed podzialem, zeby nie mieszac w fazie.Na początku, w trakcie uruchamiania oczywiście, że był kondensator -- w razie czego. Teraz już jest zdjęty.
Czytałem te artykuły, a także ten opis - http://www.audiostereo.pl/aktivator-zwrotnica-aktywna-wzmacniacz_29555.html Chciałem się tylko upewnić czy to celowy zabieg mający na celu polepszenie zgrania fazowego. ja natomiast mysle o pochyleniu scianki.C5 -- poczytaj o filtrach LR na www.linkwitzlab.com
Nie załapałem, że te dwa elmety tworzą jedną całość. Zapewne chodzi o to, że minimalną wartością nie może być 0, musi być jakiś opór nawet w skrajnym jego położeniu.R40 -- masz napisane, że R40 i R41 to potencjometra dlaczego ma 0,01 Ohm to już sam zgadnij (potencjometr na płytce ma 5 kOhm).
Zastanawia mnie natomiast dlaczego układ kompensacji BS znajduje sie także przed filtrem HP i LP, a nie przed samym LP i Co to jest filtr RF.