Nie rezygnuje bo znowu CA nie słyszałem i dźwięk może mi nie wpaść w ucho i co wtedy :wink:
Tak więc trzeba działać szkoda tylko że brak czasu i funduszy na tą chwilę a roboty cała masa.
Szukam ceowników w mieście i jak na razie nie ma takich jak mnie interesują :sad:
[ Dodano: 2009-02-15, 12:46 ]
Miałem kupic głośniki i ruszyc z projektem a tu zdrożały i to bardzo :sad: więc się wstrzymam ale czy stanieją :?: i kiedy bo bez głośników itp nie moge nic zrobić a na tym etapie powinienem powycinać otwory porobić frezy itp ale to najpierw chciałbym dokładnie zmierzyć głośniki, br itp aby potem nie poprawiać :sad: :sad:
[ Dodano: 2009-02-17, 15:21 ]
Panowie zmieniam koncepcje na 3 way w te samej budzie na basie będzie Seas CA22RNX zamontowany na dole kolumny ( dlaczego ? ) ponieważ kupiłem już prawie dwa takie głośniczki za 320zł :grin: nowe :!:
Teraz chciałem znaleść coś na średnice tylko jeszcze nie wiem co myslałem nad dwaoma 15 i pośrodku wysoki tak aby konstrukcja była na 4 głośnikach.
[ Dodano: 2009-02-17, 15:31 ]
I chcem zrobić coś w tym stylu
[ Dodano: 2009-02-17, 16:56 ]
Jednak będzie to coś takiego na tych samych głosnikach tylko że obudowa troszkę inna ze względu na to żę będzie to przerobiona moja :grin:
http://www.homecinema-fr.com/forum/viewtopic.php?t=29830567
[ Dodano: 2009-03-10, 10:56 ]
Panowie ruszam z konstrukcją i nie żadna nową bo dałem sobie spokój tylko dalej jak w temacie :grin: już nie długo może jakieś fotki z postępów prac wrzuce chociaz nie wielkich :wink:
[ Dodano: 2009-03-10, 23:12 ]
Powoli ruszam do pracy dzisiaj wyciąłem otwory na BR
http://www.loudspeakershop.eu/rura-br70220hp-p-1140.html jest długi,profilowany i dużej średnicy :grin:
Wyciąłem i podfrezowałem od środka otwory na gniazda bananowe
i ogarnąłem 2 płyty frontu tzn. te od kolumny nie od wierzchu, otwory wyprofilowałem od środka aby powietrze miało swobodny przepływ, było troszkę zabawy ale efekt mnie zadowala różnica między jedną stroną a drugą to jakieś 15mm na stronę.

Sorki za jakośc ale robiłem to w nocy :wink:
A i zrobiłem takie dołki pod wysokotonowce :grin: cała płyta będzie miała 6cm więc takie dołki wystarczą i Vifa ładnie się tam wpasuje :grin: w czołowej będzie normalna dziura wycięta. Najważniejsze jest to że prace znowu ruszyły, dekarską już mam więc możę w weekend będę dalej działał