Uff, lata trwałem przy twierdzeniu że zintegrowane dźwiękówki to syf, do dzisiaj, podpiąłem AKG K271 MK2 zapuściłem YT i szczena o podłogę.
Zerknąłem na stronę asusa co oni tam ożenili, ADI AD2000B, jak to gra o ja cię pierdylę, normalnie gra jak 1000zł wszelkich daców.
Szkoda że płyta to złom niegodny użytku (P6T DLXv2), ale kurde wszystkie vie i rlt to mogą się grzecznie schować.
Co do laptopów używanych to zależy, siostra używa macbooka pro z 2010 poskładanego chyba z sześciu innych, 4 lata go używałem, zanim kupiłem nowszego.
Kupiłem go w 2010 za 2/3 ceny, do dzisiaj śmiga jak trzeba, tylko pasty wymieniałem. Tylko ta grecka klawiatura.
Obecnie nie kupił bym używki, sprzętu używam ostro i nie chcę się martwić że mi numer wytnie, jak zaczyna nie ogarniać to oddaje rodzinie na dobicie.
Zwłaszcza że dell czy asus ma biznesowe gwarancje z naprawą na miejscu, z czego już korzystałem raz, przybywa technik z częściami i naprawia na miejscu.
Ale jeśli ktoś nie katuje sprzętu, nie wymaga gwarancji, etc, to używki mogą być spoko, byle nie trafić na januszy co składają te laptopy z kilku i to na czas, a takich aukcji na allegro to sporo. Chyba że dla zabawy żeby coś obczaić, albo na jakieś tymczasowe manewry.