• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[komputery] temat ogólny

Nie na temat...
Panowie - tutaj rozmawiamy o komputerach a nie samochodach.

Nie na temat...
W pewnym momencie chęć kupna nowszego samochodu(i nie tylko) to kwestia pokazania się przed sąsiadem. Wiadomo, młodsze sprzęty posiadają funkcję, które ułatwiają życie i mogłyby się przydać(np. xenon w samochodach itp.), ale pytanie czy faktycznie jest nam to konieczne.
o prosze, kto wrocil :D
wkurzaja mnie osoby ktore zmieniaja samochod co pare miesiecy. jak ja juz kupie to na dekady ;)

---------- Post dodany o 12:52 ---------- Poprzedni post o 11:35 ----------

dysk kupiony - 300zl
jutro odbior... dziwna gwarancja. 2 lata, a zglaszajac przez strone producenta jakos wydluza sie do 3 lat

uuuu - zle doczytalem. "zaledwie" 4Gb :???:
gdzies na aukcjach widzialem ze 8Gb, ale to dopiero w modelu 750gb
1Tb kosztowal juz 450zl wiec troche za duzo

No to wszystko teraz bedzie zależeć od sposobu użytkowania. Jeżeli ciagle będa odpalane różne pliki to taki dysk niewiele da. Zapewne w tych 4GB w wiekszosci bedą siedziały pliki systemowe + pliki najczęsciej używanych programów i to wszystko. Na pewno kopa na wszystkim nie będzie. To jest troche bolączką tych dysków, że one musza sie "uczuć" tego co mają przekopiować na pamięc SSD a to trochę trwa i co gdy ilość najczęsciej używanych plików przekracza rozmiar pamięci ssd albo odpalisz 5x z rzedu ten sam film i dysk uzna ze nalezy go rpzekopiowac bo w końcu tak czesto go używasz...

Jeżeli ciagle będa odpalane różne pliki to taki dysk niewiele da. Zapewne w tych 4GB w wiekszosci bedą siedziały pliki systemowe + pliki najczęsciej używanych programów i to wszystko.
win, chrome, winamp itp itd
te najczesciej uzywane beda szybko sie ladowaly. muzyka czy zdjecia nie sa przegladane za czesto i nie wymagaja juz tak szybkiego dysku
mi najbardziej zalezalo zeby win sie szybciej ladowal

Pawel na allegro sa ponizej 300zl 500bg z 8gb SSD - zawsze mozesz wymienic
hybrydy robi tylko segate. dane sprawdzalem na stronie producenta - skad wiec maja miec z wersja 8gb? pewnie nie zwracali uwagi z jakiego modelu kopiuja opisy

Zobaczywsz w praktyce. Powinno być lepiej niz na zwykłym. Chociaż widziałem gdzies test w którym w jakis określonych sytuacjach hybryda działała wolniej niż zwykły HDD. Ale tak ogólnie to było in plus, system dział szybciej.

Może to nie problem z dyskiem a z płytą główną? Miałem takie wrażenie czytając opis problemów (że po kolei zaczęły siadać podzespoły), być może coś z mostkiem?

Po pierwsze- jaki tv? Po drugie - czy widzi filmy i uruchamia, czy tylko pokazuje foldery.

Jak udostępniasz coś przez DLNA np filmy, to musisz mieć te pliki w folderze takim jak widzi ci tv/ czyli np włączając player w tv - workgroup/ komputer zdziśka / movies. Możesz też zaadresować link do folderu, aby otwierał np. movies/filmy hd/ i tam wszystkie filmy.
Podstawowa sprawa z napisami to to, że większość tv nie czyta plików txt tylko srt. Jak masz w folderze film i napisy txt do tego filmu to musisz je przekonwertować za pomocą np To SRT Converter. Możesz zaznaczyć w programie wszystkie katalogi na dyskach w jakich masz filmy z napisami i po chwili po konwersji masz dodatkowo do każdego filmu plik srt. Teraz tv powinno wyśwetlić film z napisami :razz:. U mnie zawsze działa.

tv to Thomson 39fu6663, napisow txt nie czyta, dlatego wszystkie mam w formacie SRT, wszystkie te filmy z pendrive chulaja jak ta lala z napisami, ale przez dlna leca bez nich. Kazdy film mam w osobnym folderze z plikiem srt nazwanym tak samo jak plik filmowy.

Numer seryjny
Numer części Seagate
Status gwarancji
(* patrz szczegóły poniżej) Opcje
(* patrz szczegóły poniżej)

W370XXX 1EJXXXXX In Warranty
Data wygaśnięcia 02-Jul-2016
Objęte gwarancją
czyli mam jednak 3 lata gwarancji :D

szkoda ze mi koles nie powiedzial ze mu sie kieszenie na dysk skonczyly - teraz nie przegram zawartosci dysku :/

Co do gwarancji, to tak jest, ja na swojego WD chyba dostałęm do 5 lat gwar po rejestracji, w zasadzie przydało by się to zrobić, już rok mija od zakupu :D

To się obecnie Panowie nazywa konsupcjonizm i konsupcyjny tryb życia. Tego chcą od nas wielkie corpo.

Powrót