• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[komputery] temat ogólny

Ja w swoim laptopie kiedyś wyciągałem ale od pewnego momentu siedzi non stop wsadzony mimo to, że siedzę cały czas na kablu.
Według programy HWmonitor bateria jest zużyta w 60%, w rzeczywistości ma ok 50% tego co miała na samym początku ale to jest taki bardzo niedokładny szacunek, a laptop ma już 4,5 roku :P

---------- Post dodany o 20:33 ---------- Poprzedni post o 18:39 ----------

haha co za ironia, dziś windows mi powiedział "rozważ wymianę baterii" :D

2TB nie występują chyba w wersji 2,5", dlatego o tym wspomniałem.

występują bez zasilania ....tylko ze na USB 3.0, sam mam taki zewnetrzny 2TB, 2,5" :D .... tylko że są w "grubszej" obudowie...bo sie nie zmiesci 2TB na 1 talerzu ;p ...
jak ktos chce podpiac pod USB 2.0 to musi podpiac pod dwa porty bo ten dysk pobiera 0.75A ..a obciazenie 1 portu USB 2.0 to 0,5A ...w USB 3.0 masz 1,5A z 1 portu ... a to juz naprawde duzo ..

jest wlaczone
czyzby winny byl tu wadliwy, malo stabilny internet?
mam czas cofniety o 6min :/
a przed wyjsciem do pracy aktualizowalem i bylo OK

mialem tak na moim starym hpku, chwile potem (kwestia miesiaca) padło całkowicie mobo.
Ale sprawdź czy czasem bateryjka biosowa ci sie nie wyładowywuje.

Ta mała bateria jest kluczowa, przykładowo w stacjonarkach jeśli jest padnięta pokazuje złą godzinę kiedy komp jest na stałe podłączony do gniazka. Więc moduł zegara jest zależny tylko od tej baterii.

mam dylemat z internetem

obecnie "testuje" internet radiowy, ale dziala fatalnie i facet nic z tym jeszcze nie zrobil (wina anteny, kolega 2 ulice dalej nie ma problemow)

i teraz zastanawiam sie nad alternatywa

jest druga firma z radiowym internetem
instalacja 99zl, 55zl miesiecznie za 4/1mbps na czas nieokreslony

wczoraj kolega mi podsunal pomysl z play na karte
http://www.play.pl/oferta/play-internet/internet-na-karte/starter-4glte-9zl/
30zl/miesiecznie i mam niby internet bez limitu
zakup modemu to tez ok 100zl, ale w razie czego zostaje mi modem np do aero2

i teraz sie zastanawiam co brac, bo play ma minusy w postaci koniecznosci doladowywania konta (malo komfortowe), braku pewnosci ile bedzie trwala ta promocja, no i nie podlacze tego do routera

Dopóki nie dorobiłem się tableta, używałem starej NOKII E-51 jako routera :D, a i tablet głównie jako router LTE/WiFi robi.

tak, ale nie kosztuje 100zl ;)
a ja przez kilka miesiecy mam problem z gotowka wiec im taniej tym lepiej

---------- Post dodany o 11:34 ---------- Poprzedni post o 11:31 ----------

Dopóki nie dorobiłem się tableta, używałem starej NOKII E-51 jako routera
tez myslalem o telefonie, ale ta promocja jest wylacznie w 4G/LTE a moj telefon tego nie obsluguje

W miarę nowe routery z wejściem USB mają możliwość obsługi modemów gsm na usb ;)
Ale i tak nie polecam internetu mobilnego...

Eee, LTE z Plusa, u nas na rancho śmiga 40-60Mb/s (jak wcześniej była totalna niemoc, czyli GPRS i to na zewnątrz)
Ale to zadupie, w mieście wielkości LBN nie jest już tak różowo. W sumie to normalne, więcej ludzi.

p.s. A jak tam zegarek? ;)

Pawle również skłaniał by sie do LTE, jeszcze jedna zaleta wydaje mi się że kluczowa przy lte warunki pogodowe nie wpływają na siłę/jakość sygnału! ;)

Powrót