http://audiohobby.pl/index.php?topic=4747.0 tutaj byla uzyta taka sama technika szpachlowania rowka.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Przeniosłem dyskusję z toolboxa | ![]() |
Tak naprawdę to nie ma znaczenia, zmiana koloru jest do potwierdzenia dobrego wymieszania.Szpachla Spectrala zmieniająca kolor będzie ok?
Robiłem trochę prób w tym temacie ( w innym wątku o lakierowaniu opisane), Pogromca też robił swoje testy. Tak naprawdę dobrze byłoby zaizolować podłoże przed szpachlą i po szpachlowaniu. np. Izolant, szpachlujesz i szlifujesz i na koniec również izolant przed podkładem. Dobrze zrobione nie powinno klawiszować, o lepszą metodę trudniej która nie zajmie ogrom czasu trudniej. Z matami to zabawa, lepiej już okleić hdf będzie szybkiej i lepiej.Skoro do lakierowania same rowki nie wystarczą, to może by tak jeszcze położyć po 1 warstwie maty szklanej na poliester?
Tak naprawdę to nie ma znaczenia, zmiana koloru jest do potwierdzenia dobrego wymieszania.
Robiłem trochę prób w tym temacie ( w innym wątku o lakierowaniu opisane), Pogromca też robił swoje testy. Tak naprawdę dobrze byłoby zaizolować podłoże przed szpachlą i po szpachlowaniu. np. Izolant, szpachlujesz i szlifujesz i na koniec również izolant przed podkładem. Dobrze zrobione nie powinno klawiszować, o lepszą metodę trudniej która nie zajmie ogrom czasu trudniej. Z matami to zabawa, lepiej już okleić hdf będzie szybkiej i lepiej.
Czyli wystarczy robić paczki łączone na 45 stopni ?
dyskusja nie dotyczy trzymania tylko wad po lakierowaniu.Ja u siebie pod lakierowanie stosuje mdf dwustronnie laminowany , łączenie gierowane 45 stopni, na zwykłej pile formatowej. Do łączenia stosuje klej + domino (można też lamelki ). Trzyma latami i nic się nie dzieje.
Oczywiście to prawda ze jak wszystkie podetnę pod kątem 45, front również to się wszystko pięknie złoży o ile będzie dobrze przycięte... czy tak się robi w praktyce?
front jednak dźwiga głośniki czy takie osadzenie nie wpłynie negatywnie na sztywność całości?
Widziałem gdzieś na yt, chyba to były jakieś tonsile w których boki i spody były łączone na 45 stopni natomiast fronty doklejane osobno na takie schodkowe podfrezowanie z tym że front miał inny kolor niż reszta skrzyni
bardzo mnie nurtuje jak to robi Pylon którego skrzynie są malowane w całości...