Paweł, ta ultrafire WF-501B jest okej, tylko, że ma bardzo złe odprowadzanie ciepła z diody. Musiałbyś się pobawić z blaszkami miedzianymi i pastą termo. Jest dobra, bo rozwojowa - w przyszłości możesz za ~30zł kupić sterownik i zmodyfikować latarkę wkładając nowy, lepszy sterownik, aby w pełni wykorzystać diodę XM-L (wtedy trzeba znacznie polepszyć odprowadzanie ciepła, bo diodę usmażysz)
Uchwyt do niej dołączony jest w porządku.
Aku niestety lipne - 4000mAh to sobie można między bajki włożyć. Max 2200mAh.
Dobre ogniwa ma samsung i panasonic, ale trochę kosztują. Ja używam HI-MAX, w miarę tanie (ok. 25zł sztuka), a chwalone przez ludzi. Akurat teraz nie ma tych hi-maxów na allegro, ale jakbyś chciał to wiem, gdzie je kupić.
Ładowarki dołączonej do zestawu nie znam, ale pewnie spełni swoje zadanie.
PS: Ale i tak nie spodziewaj się po tej latarce cudów - Twoja itp jest wykonana o wiele lepiej.
To i tak i tak jest chińszczyzna, tzn. nierówne gwinty, zacina się zakrętka przy zamykaniu/otwieraniu "dupki" latarki. Włącznik też się może zacinać, pomijam jego dużą rezystancję wewnętrzną, która przeszkadza przy ew. modyfikacjach latarki.
Jedna rada: nie kupuj latarek typu zoom, ani tych wszystkich police itp. bo będziesz sobie pluł w brodę i wspomnisz moje słowa