Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hmm... To znaczy, że od początku źle mierzę. Wydawało mi się, że sensowny jest pomiar przy obu głośnikach podłączonych, bo przecież w gotowej konstrukcji nigdy osobno nie grają.Do poprawnego sumowania trzeba woofery odlaczac, tak aby tylko jeden pracowal podczas pomiaru.
Dokładnie też tak uważam, to musi grać w całości dobrze głośniki i tunel. nie jestem zwolennikiem aż takiego manipulowania pomiarami. Zwiększyłem offset, i zmniejszyła się komora przed wylotem. już jest lepiejHmm... To znaczy, że od początku źle mierzę. Wydawało mi się, że sensowny jest pomiar przy obu głośnikach podłączonych, bo przecież w gotowej konstrukcji nigdy osobno nie grają.
Hmm... To znaczy, że od początku źle mierzę. Wydawało mi się, że sensowny jest pomiar przy obu głośnikach podłączonych, bo przecież w gotowej konstrukcji nigdy osobno nie grają.
Nie ma nic konkretnego o metodzie i wytycznych pomiaru ale, podsuneło mi inny pomysł aby zrobić większy tapper, tak z 3:1.http://www.audioxcel.com/audioXpress...r%20Review.pdf polecam przeczytac tego pdf
1. Podlaczamy jeden glosnik i mierzymy nearfield
2. Podlczamy drugi glosnik i mierzymy nearfield
3. Podlaczamy oba glosniki i mierzymy port nearfield
4. Sumujemy odpowiedz obu glosnikow.
5. Sumujemy odpowiedz glosnikow z pomiarem tunelu
Nie ma nic konkretnego o metodzie i wytycznych pomiaru ale, podsuneło mi inny pomysł aby zrobić większy tapper, tak z 3:1.
Joseph pisze jak mierzyc dwa glosniki w jednym tunelu. Zerknij jeszcze raz![]()
Chyba 12Strona 20.
Ciekawą sprawą w preżentowanej linni jest przekrój tunelu na wylocie, wychodzi jakieś max. 0,5-0,6 sd sumy obu wooferów. Tak samo wygląda to w Fact 8 gdzie wylot jest w podobnych proporcjach, przynajmniej tak to wygląda na zdjęciach. Daje to do myślenie czy przy zastosowaniu dwóch głośników powinniśmy sumować ich sd do ustalania proporcji wyloty, czy podejść do tego jak Józef i Tomekhttp://www.audioxcel.com/audioXpress...r%20Review.pdf polecam przeczytac tego pdf
Ciekawą sprawą w preżentowanej linni jest przekrój tunelu na wylocie, wychodzi jakieś max. 0,5-0,6 sd sumy obu wooferów. Tak samo wygląda to w Fact 8 gdzie wylot jest w podobnych proporcjach, przynajmniej tak to wygląda na zdjęciach. Daje to do myślenie czy przy zastosowaniu dwóch głośników powinniśmy sumować ich sd do ustalania proporcji wyloty, czy podejść do tego jak Józef i Tomek