A możesz podać wymiary tej komory ? Płyta to pewnie 18mm ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja w szokuwczorajsza walka z znalezieniem zlotego srodka, gdn 15/40/3 w 11 litrach
Chodziło mi o pomiary. Czy wynik tunelu i głośnika jest mierzony dokładnie z tym samym poziomem głośności, ewentualnie czy wynik tunelu nie jest przesuwany w programie "do góry"?Zastosowałeś jakiś offset głośnika do tunelu w tych pomiarach?
Zdradzisz jaki offset i taper zastosowałeś
W sumie i tak każdy głośnik będzie pewnie potrzebował innych wartości, to nic mi to nie da...
Chodziło mi o pomiary. Czy wynik tunelu i głośnika jest mierzony dokładnie z tym samym poziomem głośności, ewentualnie czy wynik tunelu nie jest przesuwany w programie "do góry"?
No właśnie, jest to podnoszenie lub obniżanie poziomo głośnika do tunelu. Jeśli pomiar jest dokonywany dokładnie na tych samych poziomach wprowadzanie takiej korekcji może spowodować później błędną sumę wypadkowej takiego zestawu. Tak mi się przymajmniej wydaje.Na koniec wprowadzam korekcje, jesli duza jest roznica powierzchni miedzy glosnikiem, a wyjsciem tunelu
Ciekawy ten manual szkoda że niedostępny w angielskim, u mnie ze szprechaniem kiepskohttp://www.artalabs.hr/AppNotes/ARTA-HB-D2.4-Rv0.1.pdf strona 118