Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wchodzi w grę jeszcże 2,5 drogi co powinno pomóc.Przy projektowaniu zwrotnicy trzeba bedzie zrobic mocna kompensacje BS
Jeśli to pomiar w takim stanie wytłumienia jak na zdjęciu, to jest nieźleTak wygląda pomiar w bliskim polu na szybko surowej budy.
Dokladnie tak. Gabka na kazda scianke srodka obudowy. Nie zatykaj ujscia tunelu taka welna, bo stracisz najnizszy bas. Poza tym az tak bardzo sie nie martw tym sumowaniem. Zrob pomiar daleki kolumny w docelowym pomieszczeniu. Zazwyczaj i tak jest dziura w okolicach 100-200hz od odbicia podlogi.Ścianki, masz na myśli boczne?
Problem z tym może być bo obudowy są dość "szczupłe" i jak ją wsadzę w komorę za głośnikiem zablokuje wylot za głośnikiem, chyba że ją podocinam.Dokladnie tak. Gabka na kazda scianke srodka obudowy
Nieźle mogłoby się to kompensowaćZazwyczaj i tak jest dziura w okolicach 100-200hz od odbicia podlogi.
To jest jakiś poliester. Kupiłem tanią poduszkę do zabawy, na niski bas nie ma większego wpływu jak to upycha, tłumi wyraźnie cały zakres w zależności od ilości i mocno powyżej 200hz.Nie zatykaj ujscia tunelu taka welna, bo stracisz najnizszy bas
Problem z tym może być bo obudowy są dość "szczupłe" i jak ją wsadzę w komorę za głośnikiem zablokuje wylot za głośnikiem, chyba że ją podocinam.
To jest jakiś poliester. Kupiłem tanią poduszkę do zabawy, na niski bas nie ma większego wpływu jak to upycha, tłumi wyraźnie cały zakres w zależności od ilości i mocno powyżej 200hz.
Mam podobną budę na gdn 15/40, uważam że to lepszy głośnik niż ten stx.
Wrócę do tematu. A gdzie można coś więcj znalźć o tej drugiej.George stworzyl dwie tabele. Jedna to tabela optimizedm z grubsza mozna powiedziec, ze to taki odpowiednik obudowy zamknietej oraz tabele extendend, czyli TL o pasmie rozciagnietym, dla uzyskania nizszego f3. Dlatego sa roznice w dlugosci tunelow i ich pojemnosci.