• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Małe, zgrabne kolumienki dla niewymagającej Pani

Reakcji
0
Witam

Idąc za ciosem, klepiąc w międzyczasie parę subów i elektronikę, postanowiłem zrobić jakieś małe kolumienki do TV dla dziewczyny.

Wymagania są takie że muszą być bardzo wąskie i niedrogie. Co jest wartego uwagi z przetworników i czy pójść w 2way czy może szerokopasmówka np. tangband?

Pozdr
Adrian

Budżetowe kolumny to chyba nie w tysiącach prawda? Znam te konstrukcje. Co do wysokości to nie podłogowe. Na to grać lepiej niż jakieś microlaby

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Na aliexpres powinny być aktywne moduły do zrobienia monitorków tylko nie mogę znaleźć.

Dayton RS100, monitory aktywne z korekcją zadziwiły niektórych na AudioShow :)
Nie wiem czy da się taki bas uzyskać robiąc monitory pasywne.
Ale może wystarczy korektor na kompie.

oslo_pal_1_m.jpg

ancientaudio_oslo.jpg

Minus taki że one tanie nie są (170zł szt.)... choć jak by się robiło monitorki projektu Pawła, no to na to samo wyjdzie.

Ostatnia edycja:
Proponuję kupić używane Gale podłogowe jako dawcę, do tego jakieś używane ale niezłe wysokotonówki i będzie rewelacja. Ceny nowych przetworników budżetowych często nie niosą dobrego stosunku jakości do ceny. Ja kupiłem jako dawcę używane Kody na wstęgach, ale grają tak fajnie, że szkoda ich psuć. Co najwyżej obudowy można stuningować.

Powrót