On ma za 500zł jeszcze xxlsa 12", też dobra oferta, ale już trochę za wielki głośnik dla mnie. Czy membrana bierna musi być tego samego producenta? Peerlessa jest bardzo słabo dostępna, a zamiennik Scan-Speaka to 500zł :/ Ta z stxa się nie nada?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Qtsem, Qmsem, BLem, fsem. XLS ma te wartości zdecydowanie lepsze. Ja też się napaliłem jak zobaczyłem na loudzie niższą cenę przy rabacie. Trzeba będzie pomyśleć o kupnie XLSa szybciej niż planowałemNapaliłem się na tego XLSa z UK. Nie ma cła ani podatków bo to UE. Czym tak naprawde rózni się XLS od XXLSa??
| Ja bardzo chętnie się zapisze na ten zbiorowy zakup ale w tym miesiącu nie mam wolnych środków, więc mógłbym przelać siano dopiero po sprzedaży TIWa. Ludzie, którzy sa chętni niech napisza tutaj posta lub załóżmy temat w offtopicu o tym zamówieniu | |
http://www.visaton.de/en/bauvorschla...gue/index.html
Dwa takie i mamy w miarę głośne 24Hz.
Bardzo ciekawe pomysły podajesz, jednak chyba jestem zbytnim tradycjonalistą i wole zrobić jeden, na dobrym przetworniku niż 2 na słabszychOtoz to, tylko w push pull juz nabiera wymiarowNie wiem czy nie lepiej zrobic dwa osobne i upchac w roznych miejscach. Napewno pomoze w rozbijaniu modow, a o zejscie naprawde nie ma sie co martwic.
Jemu nie chodzi o zniekształcenia w klasycznym rozumieniu tego słowa tylko o podbicie pasma nawet 10dB wynikające z fal stojących (modów pomieszczenia - radzę poczytać na ten temat w internecie byśmy nie musieli tłumaczyć rzeczy oczywistych). U ciebie problem nie wystąpi, bo subwoofer będzie działał w paśmie poniżej najniższego moda. Zadbaj o filtr subwooferowy mający możliwość odcięcia suba od 40Hz zaczynając. Jesli kupisz suba z filtrem dolnoprzepustowym działającym w widełkach 50-150Hz to nici z idealnego dostrojenia 3way i suba. 3way schodzi głosno nawet do 40Hz więc trzeba ciąc suba nisko lub podwyższyć strojenie seasa tak by -6dB było na 43Hz (Wtedy mod na 43Hz się uciszy jeśli suba odetniesz na 40Hz) .śmiem twierdzić - że jesli chodzi o kino to nie są ważne tak bardzo zniekształcenia, a "wykop" - powtarzam jeszcze raz - w stereo nie będę go uzywał.
Nieśmiało powtórze pytankoCzy membrana bierna musi być tego samego producenta?
PM na jakiej częstotliowści filtr subsoniczny powinien być ustawiony by nie przeszkadzać głośnikowi w zejściu do 20Hz?