To ja proponuję 10-dniową ankietę. Będę brał pod uwagę TYLKO głosy Donatorów, więc pozostałych Userów proszę o powstrzymanie się od udziału w ankiecie.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
ja rowniez ;-)piku16 napisał:Jeśli wygra głosowanie "Na systemy pomiarowe do wypożyczania" mogę takowe wykonać.
Zgadzam się. To jest chyba jedyny sensowny pomysł, na to by te zestawy za szybko nie zniknęłyn_omyzs napisał:Takie zestawy pomiarowe mozna by wyporzyczac za kaucją. Np. zajmowalby sie tym Pawel a drugim ktos z drugiego konca polski. Wplacamy tej osobie np 150zł kaucji i np 20zł za przesylke i mozna korzystac z zestawu przez jakis czas a potem mamy zwrot kaucji.
o tym była mowa i każdy wpłacający miał taką wiedzęRpLand napisał:nadwyżka powinna być przeznaczona na jakieś dodatki do vBulletin, które wg Questera mogłyby być przydatne
jak najbardziej tylko te "korzyści" mogą dać następne stosunkowo większe korzyści w długim okresie czasu i może się okazać, że to jest dobre rozwiązanie. Kasa którą zainwestowaliśmy robi następną kasę na funkcjonowanie forum. Prawda?RpLand napisał:Każdy wpłacający (dobrowolnie, jakby nie było) miał świadomość wykorzystania potencjalnej nadwyżki na poczet korzyści forum/forumowiczów
i tak będzie. I dlatego miedzy innymi to głosowanie jest tajneRpLand napisał:więc powinien przyjąć do wiadomości każdą decyzję/wynik głosowania.
i tu się z tobą nie zgodzęRpLand napisał:dajcie już spokój tym dyskusjom bo niczego nowego one nie wnoszą w temacie.
No dobrze, a dlaczego zgadzasz sie np. wybranie doplaty do utrzymania forum? Przeciez nie-donatorzy beda korzystac z serwisu, a nie wpalcali. Nie boli ci to? A to, że w ogole wplaciles na ta licencje VB a inni uzytkownicy tez beda korzystac z nowego skryptu Cie nie boli? Bo jesli ma byc rozwiazanie ktore przyniesi korzysci tylko donatorom to jedyna opcja jest losowanie/konkurs, ktore to zostalo chyab odrzucone (jak wnioskuje z poprzednich wypowiedzi). Kazda inna forma bedzie wkladem "spolecznym". Skoro wplaty byly pro publico bono to dlaczego nadwyzka pieniedzy nei mzoe miec takiego charkteru?tomq88, to ja się w takim razie nie zgadzam na użyczanie "forumowego" jiga nieDonatorom. Nie chcieli się złożyć niech teraz płacą
Tu napisales ze maja sluzyc forum, a potem mi piszesz, ze chcesz zeby sluzyly tylko donatorom. Hmm..ŁukaszN napisał:skoro zbieraliśmy te pieniadze na forum to niech i one służą forum![]()
No ok, tylko ze ten pomysl nei musi byc zwiazany z nadwyzka kasy z dobrowolnych wplat. Rownie dobrze np rok temu ktos mogl zrobic jiga, oglosic na forum ze go wyporzycza za kaucja i byloby to samo.jak najbardziej tylko te "korzyści" mogą dać następne stosunkowo większe korzyści w długim okresie czasu i może się okazać, że to jest dobre rozwiązanie. Kasa którą zainwestowaliśmy robi następną kasę na funkcjonowanie forum. Prawda?
może mieć. Ale proponowane przeze mnie rozwiązanie przynosi następne korzyści w postaci przyszłej kasy na funkcjonowanie forum. Trzeba patrzeć trochę perspektywicznie (ekonomicznie). Daje nam to możliwości dalszego rozwijania forum. Prawda? A poza tym 20zł to nie dużo.tomq88 napisał:to dlaczego nadwyzka pieniedzy nei mzoe miec takiego charkteru?
ale nikt tego nie zrobił więc jest nisza i można to wykorzystać. Takie prawo rynku.tomq88 napisał:No ok, tylko ze ten pomysl nei musi byc zwiazany z nadwyzka kasy z dobrowolnych wplat. Rownie dobrze np rok temu ktos mogl zrobic jiga, oglosic na forum ze go wyporzycza za kaucja i byloby to samo.