• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Metalowe fronty do wysokotonówek

Bo dobrze dopasowany do głośnika waveguide ma same zalety.

---------- Post dodany o 09:50 ---------- Poprzedni post o 00:27 ----------

Pawel S. czy masz też możliwość zrobienia w waveguide otworów do przykręcenia głośnika i do ścianki kolumny?

Ostatnia edycja:
Problem wycentrowania WG względem głośnika można rozwiązać robiąc podtoczenie dla frontu i wtedy wyznaczenie miejsc na otwory pod śruby będzie łatwiejsze.

---------- Post dodany o 12:05 ---------- Poprzedni post o 11:53 ----------

Grubość przyjąłem 2,5mm. Na razie nie podaję wszystkich wymiarów. Ma ktoś jakieś uwagi?

bqozuh2zxdhfi5hw5d6d_1395399891.jpg

Średnica krążka jest jak w oryginale czyli 115mm.

Przy okazji chciałbym jeszcze zrobić drugą parę frontów do WG Monacora bo jak front będzie płaski to wystarczy środkową część zeszlifować do wysokości pozostałych. Rysunek wrzucę po łikendzie.
http://www.monacor.pl/product/show/5785/WG-300

---------- Post dodany o 13:07 ---------- Poprzedni post o 12:30 ----------

Znacie jakiś domowy sposób na zeszlifowanie plastikowej środkowej części WG-300?

Kładziesz papier ścierny na czymś płaskim i szorujesz tym elementem, uważając żeby równo trzymać.

Lub proxxon/dremel + końcówka do szlifowania, na sam koniec pilnik, żeby wyrównać :)

Na wiertarce stołowej z odpowiednią tarczą do szlifowania da się to chyba zrobić.

Paweł kiedy mniej więcej będziesz składał zamówienie?

Gdzieś na forum było jak drukować rysunki w rzeczywistych wymiarach z plików pdf. Ktoś pamięta w którym wątku?

nie wiem kiedy
jak juz potrzebujesz to mozna zamowic
wezme kilka cyrkli, terminale i te fronty
ale nadal na zwolnieniu jestem wiec nic nie wytocze

Powrót