Porównywałem tylko tonsila gdw 9/60 do kilku kopułek tonsila i te grały słabo ale bez zwrotek tylko pod kondensatorem. Ale ok, nie mam doświaczeń w obsłuchaniu kopułek innych firm. Mam może błędne pojęcie,że jak coś nie ma membrany to będzie tylko syczeć. Bo kopułka w 3 way jak najbardziej, 2way..... nisko-średniotonowy musi dobrze przetważać średnie a arn podobno grają słabą średnicą, ztąd moja obawa czy z kopułką to dobrze zagra.
Paweł, mam te arn'y, mam jeszcze ARN165-05/4 2 szt., oraz arn 226-07/8 2 szt., ARX150-23/8 2szt. Wiem, że trudno je zdobyć, ja kupiłem w zeszłym tygodniu. Bedę chciał na tym robić kolumny, oczywiście nie od razu i nie razem do jednego pudła ;-).
Na początek arn 150-03/8 + mission z allegro, później ARN165-05/4+..? (były takie kolumny jak Radmor LS-10 i tam był chyba użyty ten głośnik z nalepką Inter technik, a arn 226+arx150 mam do przebudowy kolumn, które u mnie już grają ale to klasyka oklepana na różnych DIY.
Dość opowiadania i bynajmniej nie chwalenia, bo nie mam czym. Czy jak kupię te missiony to uzyskam pomoc przy zwrotce, da się coś wstępnie ustalić bez pomiarów, podział, wartości elementów?