Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A i jeszcze takie pytanie poza tematem, mam wzmacniacz w klasie A, jest to eltron 100u. Czy wzmacniacz taki pobiera z gniazdka maksymalną moc, czyli ok 300 WAT przy cichym słuchaniu, czy tylko jej ułamek? Czy w klasie AB też jest możliwe takie zjawisko (przy cichym słuchaniu)?
Od kilku dni testuję taki preamp (wcześniej miałem z nim problem, bo zabrakło dwóch elementów na schemacie przy projektowaniu płytki, ale już hula wsio), a subsonik potrzebuje tylko odpowiednich kondów i też się przetestuje ![]() | ![]() |
a ja mam pytanie na jakim poziomie są parametry tego wzmacniacza, nie znam się na tym, powiedzmy ktoś orientuje się jakie ma np. gainclone? Może ktoś wstawiłby jakieś porównanie?
Mam takie pytanko.
Żeby uruchomić układ na 3 parach tranzystorów z mocą około 400W dla obciązenia 4Ohm. wystarczy faktycznie dodać :
i powinno działać ? czy trzeba jeszcze coś zrobić ?
- jedną parę tranów IRFP240/IRFP9240,
- 2 rezystory 0,39Ohm po stronie ich drenów,
- 2 rezystory 39Ohm po stronie Bramek,
- układ sterujący wyposażyć w 4 tranzystory 2SC2240 zamiast BC546,
- kondensatory oczywiście na 100V ?
- To wszystko zasilić +/-75 , +/-80V,
I jak taka modyfikacja ma się do płytki zabezpieczeń ? Trzeba coś w niej zmienić? czy jest ona generalnie "uniwersalna" ?