• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

MTM'y na ARNach i SC10N

davemsr, bedziesz musial kupic glosniki 8 ohm i polaczyc je rownolegle. jedyny problem w tym ze chyba nikt pod 4ohm zwrotnicy nierobil

Witam Paweł, rozmawiałem z killerem i on mi napisał, że nie będzie problemu ze zwrotnicami na 4ohm pod ten zestaw. Takero dzięki za linka brakowało mi tego "mycom" i dlatego nie mogłem znaleźć tej stronki. Pozdrawiam

wiadomo że nie będzie, jakbyś miał jakąś wersje limited edition 2R to też by nie było :)

themo, na 99% niekupisz wszystkich czesci w sklepie. gwarantuje ze cewki bedziesz musial kupic w www.polink.com.pl

przykladowa rozpiska zamowienia z polinka
*1263 CEWKA Cewka 0.22 mH 0.349 Ohm dr-0.70 4,12 2szt
*5055 CEWKA Cewka 1.00 mH 0.190 Ohm dr-1.00 12,36 2szt
400/ 3.30 5,25 2szt
400/ 4.70 6,56 2szt
MET-TY 5/ 3.00 Resistor Ty-Ohm RSS 5Watt/ 3.00 Ohm 0,51 2szt
RURA BASS900024 fi-68x160mm.Czarny polipropylen. 4,32 2szt
to sa czesci do tego

(tylko tutaj dodany jest jeszcze kond 0,22uF bo klient chcial "dokladnie")

Mam pytanie. Czy ma ktoś może schemat zwrotnicy do ARN150-05/8 + SC10N? Widziałem tu zwrotnice ale 2*ARN + SC10N. Jakiej wielkoci do tego pudła?

shine, ta zwrotnica powstala wlasnie dla JEDNEGO ARNa! i poprostu zostala zaadaptowana dla 2szt ARNow
shine napisał:
Jakiej wielkoci do tego pudła?
dla jednego 7-9 litrow. do monitora pasuje tunel "fi50" z polinka

pawelku s :) a ten sam schemacik bedzie dzialal dla GDWK 11/100,8 ... bo jednak takie bede mial :| pomylek nastapil. a w polink zamawiasz przez email czy jak?

ps... a mam taki jeszcze maly problemik, zlazilem przez 2 dni prawie caly krakow :| i nie moge nigdzie dostac plyt mdf czy tez nawet plyt wiorowych surowych :( sa jedynie lakierowane.... zna ktos moze jakies miejsce w ktrym nie bylem ;) i podzielil by sie skad takie, sobie naruchac czytac; kupic ;D ??

Pawel S. napisał:
ta zwrotnica powstala wlasnie dla JEDNEGO ARNa! i poprostu zostala zaadaptowana dla 2szt ARNow
Pawle a czy 2 ARNy nie grają głośniej niż 1?
Langusta napisał że mozna usunąć cewke, tą w szeregu z kopułka. Co to da? :roll:

shine napisał:
Pawle a czy 2 ARNy nie grają głośniej niż 1?
tak. pytalem osob ktorym robilem te zwrotnice i jednak wartosc tlumika jest OK. tak wiec mozna smialo ja wykozystywac dla 2xARN ;)
pawelloo3 napisał:
Zwrotka tych kolumn powstała specjalie do układu głośników MTM a nie TMM prawda??
tego juz niewiem. trzeba by zapytac sound wave'a

Powrót