• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Nagłośnienie Astry H

W końcu przyszły małe zmiany. Z racji tego że jest zimno dwa dni mi zeszło ale są małe postępy. Wzmacniacz i kable zamontowalem.Było ciężko bo schowalem go za schowkiem pasażera. Nie obeszło się bez cięcia schowka z tyłu ale nic nie widać. Założyłem już glosniki, ale na razie podłączone są pod radio bo czekam aż elektronik zrobi mi rca w drugim. Wygluszenie zamawiam na dniach, a będę je robił jak będzie cieplej. Tylko zastanawiam ile zamówić maty żeby mi jeszcze wystarczyło na nadkola z tyłu.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Drzwi mi trochę zaczęły "grac".słyszę delikatna poprawę dźwięku, ale wszystkim co planują wymienić tylko glosniki aby poprawić dźwięk to mogę powiedzieć że opel ma dobre fabryczne glosniki.

Powinny być wygrzane.

Przy właściwym montażu powinny już sprawić dużo frajdy.

To tak jak pisałem, słychać niewielka różnice ale to chyba wina radia. Już odebrałem radio z zamontowanymi rca i na dniach podłączam wzmacniacz. Maty założę za miesiąc. Ale mam jeszcze pytanie, czy wygluszacie tylne drzwi? A tylne nadkola i bagażnik wyglusze chyba dekarka.

dzisiaj kupilem maty gms 07xl na przednie i tylne drzwi.na swieta sie szykuje klejenie.
I pytanie do was, ile dajecie zakladki na macie?

Paweł, miałeś już okazję pracować matami GMS07 XL? Ogólnie znalazłem info o GMSach, ale o 07 niezbyt wiele zostało napisane. Jesli miałeś z nimi do czynienia, możesz je jakoś porównać do STP?

Potwierdzam. Chociaż efekt w 99.9% przypadków będzie jednakowy, więc jeżeli w tej samej cenie to STP>GMS.

Paweł, miałeś już okazję pracować matami GMS07 XL? Ogólnie znalazłem info o GMSach, ale o 07 niezbyt wiele zostało napisane. Jesli miałeś z nimi do czynienia, możesz je jakoś porównać do STP?
tak, pracowalem
ale z kolei nie kleilem chyba nigdy STP :(

Gms w całej rolce kosztuje mniej ale jest jej 3,5m
Stp jest w 4m opakowaniach
dlatego trzeba przeliczac cene na 1m2!

Powrót