te sa juz w zupelnosci wystarczajace wiec lepszego nie potrzebuje.cudny90 napisał:Pawel S., jeżeli wg Ciebie Arctic Cooling jest cichy, to nie "słyszałeś" niesłyszalnego wentylatora
no ale niestety dyskow juz nie wygluszymy :/
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
te sa juz w zupelnosci wystarczajace wiec lepszego nie potrzebuje.cudny90 napisał:Pawel S., jeżeli wg Ciebie Arctic Cooling jest cichy, to nie "słyszałeś" niesłyszalnego wentylatora
no ale niestety dyskow juz nie wygluszymy :/
:lol: polowa ceny dysku - ja podziekuje ;]cudny90 napisał:Scythe Quiet Drive
no przeciez napisalem jak sie wahaja - wahaja sie od nieobciazonego do obciazonego o tyle ile tam jest...Caleb, nie ważne jakie napięcia, ważne, czy się wahają
jak juz pisalem - nie zamierzam go wymieniac. jak sie cos stanie to dobrze - bede mial wewnetrzna swiadomosc ze trzeba calego tego rupiecia wymienic, a zasilacze mam w domu cala game najtanszych a i tak wiele zlego sie nie dzieje. raptem w ciagu 10 lat padly mi zaledwie dwa zasilacze "megabajta" wsrod aktualnie czterech komputerow pracujacych w domu nie ciagnac za soba niczego, wiec szansa ze cokolwiek sie przydarzy jest jakkolwiek mala. co do fortronow to niestety nie znalazlem takowych nigdzie w gliwicach.co do zasilacza to proponuje zbierac kase na nowy. codegeny to chyba najgorszy sprzet jaki jest montowany fabrycznie w obudowach.
no coz - mi jakos dziala...potwierdzam ze zasilacz to podstawa. niewolno na nim oszczedzac!! dlaczego? ja wymienialem zasilacz 4 razy zanim wydalem ponad 100zl na modecoma (tanie ale solidne)
że co ?cudny90 napisał:Ale alu lepiej oddaje ciepło .. miedź tylko z nawiewem ...
no ale to tez zalezy co masz w kompie. ja go mialem bardzo obciazonego wiec padalyCaleb napisał:Cytat:
potwierdzam ze zasilacz to podstawa. niewolno na nim oszczedzac!! dlaczego? ja wymienialem zasilacz 4 razy zanim wydalem ponad 100zl na modecoma (tanie ale solidne)
no coz - mi jakos dziala...
ktos sie bzdur naczytal z reklam radiatorow do prockowcudny90 napisał:Ale alu lepiej oddaje ciepło .. miedź tylko z nawiewem ...
fuuujCaleb napisał:athlon 2400+
nie czepiaj sie bo procek jest bardzo dobrytakero napisał:Caleb napisał/a:
athlon 2400+
fuuuj
Celek za 100zł - conroe L 420 jest o dwa nieba lepszy od tego czegoś
no coz - mi jakos dziala...
ktos sie bzdur naczytal z reklam radiatorow do prockow
tia:Pawel S. napisał:nie czepiaj sie bo procek jest bardzo dobry![]()
jakich dyskusjach ? o czym tu w ogóle dyskutować ?cudny90 napisał:Nie naczytałem się bzdur, ale przyznam, że też mnie to dziwi.
Czytałem i brałem udział w wielu dyskusjach .. jest dużo argumentów za i przeciw ..
dokładnieGRZESIO napisał:przewodnosc cieplna alu to około 220W/mK, miedzi 400W/mk - tak więc niewiem o czym tu dyskutować.
gdzieś się takich bzdur naczytał ? :|cudny90 napisał:Tak, każdy wie, że miedź lepiej przewodzi ciepło, ale "podobno" gorzej oddaje
byc moze - tyle ze procek byl kupowany pod stara plyte ecs k7s5a zamiast durona 1ghz w 2002 roku, wiec sorry, ale za wielkiego wyboru w tym czasie nie mialem...fuuuj
Celek za 100zł - conroe L 420 jest o dwa nieba lepszy od tego czegoś![]()
byc moze - u mnie ma jakies 50 stopni w stresietylko ze bije rowniez rekordy w osiaganych temperaturach :mrgreen:
ten zasilacz mam od jakichs 4 lat, najnowszy sprzet to grafika od jakichs 3 miechow, wiec nie widze zadnego problemu, a zauwazylem ze wiele ludzi tak dramatyzuje jesli chodzi o zasilacz ze no masakra...Do czasu![]()
jakich dyskusjach ?