• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

"New FX200" czyli STX gdn + gdm SCX i wysokie do wyboru do koloru ;) - projekt by raven1985

tak, ale zmienily sie membrany i brzmienie jest inne.
jak widac po pomiarach nie tylko brzmienie sie zmienilo

masz te starsze, lub przejsciowe modele. rob wg irka/yoshiego zwrotnicy

najlatwiej chyba kupic laminat z polinka. ma juz naciete pola i nawiercone otwory
wystarczy przewlec i polutowac odpowiednio

Witam!
Zdecydowałem się na budowę tych kolumn w wersji z TW030WA07
Zakupiłem głośniki STX, elektronike u Polinka, ale ciągle nie mogę nigdzie znaleźć Wavecorów. Czy ktoś wie gdzie mogę je dostać?
Elektronika już zamówiona, a prawdopodobnie będę musiał użyć innych głośników, czy jakiejś innej firmy pasował by do tej zwrotnicy? czy zwrotnice też musze przerabiać?

Ponoć nie ma tych głośników dostępnych i ma nie być .
Możesz po modyfikacjach zwrotnicy użyć głośników do których jest opracowanie .

Ostatnia edycja:
a co z zwrotnicami ? muszę kupić nowe części czy mogę zbudować dla średniaka i woofera zwrotki według projektu na TW030WA07 czy muszą być z projektu PCX jezeli dam głośnik PCX?

Dzięki raven, właśnie odpaliłem.
Mam porównanie tylko do ATL Hansa Deutsch.
Twoje przebijają je pod każdym względem.
Jeszcze raz dzięki.
Dosiego roku i szampanskiej zabawy wszystkim życzę.

Witam. A moze w akustyk.com.pl maja TW030WA07 ? Widze ze maja w ofercie po 120zl. (sory nie mam polskich liter)

Powrót