• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

niskotonowiec do 700zł...co wybrać???

• Autor wątku Autor wątku EVO
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Blazej, zarabiam;)

robie subwofery kolumny zleceń mam tyle ze pomijajac zestawy na tesli, alfredow , tonsili ktorych sie nie podejmuje mial bym na jakis msc ciaglej pracy :P

Lukasz
Zachwalaes z tego co pamietam Beyma POWER12 a 15 calowa wersja ?

Irek
mowiles ze mozesz zalatwic glosnik troche taniej
ile mniej wiecej za power15 i power12 ?

taaa z opowiadań Łukasza wziołbym tą 12..... jak weźmiesz 15 to moze sie mozesz mieć problemy ze zdrowiem ;) o ile go solidnie napędzisz :]
A tak poza beymą to moze Hertz ?? musisz zdecydowac :)

ja zakupilem ta beyme wsadzilem ja obecnie w skrzynie 35 l closed i pwiem ci jedeno urywa glowe slsy pozera, herze tez nie wiem jak z seria resolution bo one tez sa efektywne ale watpie czym mu dorownaja
głosnik wedlug mnie jest sensacyjny za takie pieniadze sam magnes powalal na kolana
ale............................napedzam go 300W i nie pokazuje wszystkiego

a bas opisze tak: tak jak by ktos stał i za kazdym razem bił cie w brzuch a potem uciekał, by pochwili znowu wrocic i dokonczyc kopniakiem :P
słyszalem w zyciu tylko kilka wooferow ktore tak zagrały i wszystkie były kilkukrotnie drozsze od tego :) na tego juz mam kilku klientow wiec sie nim nie naciesze ale cos "biznes to biznes"

a jakie to były głosniki??? podaj nazwe.
jakiego utwotu uzyles do odsłuchu, na dłuższą mete takie walenie po brzuchu robi się meczace.

szkoda ze nie mam kasy na taki glosnik....LUKASZ tylko mnie zasmucil z tego wzgledu ze narazie nie bede mogl byc posiadaczem takiego cuda......

LUKASZ nie prubowales w BR przeciesz ten glosniczek ma do tego warunki....
Mysle ze w BR zyska na jakosci bas i w nizszych rejestrach bedzie glosnijszy i poterzniejszy...

Mnie się wydaje, że każdy głośnik zyskuje na jakości w zamkniętej obudowie. Chyba, że ewidentnie nie jest do niej przeznaczony to może jest inaczej. Pozdro

Blazej, tak amsz racje ale zeby upchnac do 35 l rure z 12 cm strojona na 35 hz tio trzeba byc cudotworca

Aryan no niestety Infinity odpada bo brak jest parametrów do tych głośników. Nawet producent nie podaje na swojej stronie... Dziwne to troche

Lukasz
a moze napisac cos wiecej... skro konstruujesz suby na sprzedaz to pewnie masz jakis mic pomiarowy...
moglbys zmierzyc chrakterystyke dla tego glosnika ?
napisz moze czy bas jest mieki twardy itp
jak zmierzysz chrakterystyke to moze sprobuj na szybko jakies wyrownanie charakterystyki do 30 hz zmontowac itp.

Pozdro

co do parametrów to dostajesz je z subem. mozesz sie wybrac di sklepu audio moze znajdziesz taki w którym bed ą milei taki głosnik to je dadzą , albo mozesz zadzwonic do dystrybutora powinn podac,.
zobacz jeszcze ten głosnik
http://jtp.ldc.pl/JTP/car_audio/oferta/index.php?cat_id=2&subcat_id=8&man_id=66&prod_id=1802
ma spory magnes moc 1,4 kw i pracuje od 20 -1500Hz.jest lepszy od pulse. powinien się Tobie spodobac .

LUKASZ -mówiłes ze przed bejmą tylko kilka drozszych głosników grało tak jak beyma . jakie firmy i modele to były?

[ Dodano: 2004-10-06, 17:49 ]
jak juz wspominałem zastanów sie nad mobil audio 10" tez jest dobry poszukaj w necie to znajdziesz opis testu. w który zają wysoki mejsce.

GrzMiL, bas jest twardy ubity zadaje precyzyjne ciosy ale zarazem spokojnie czuje sie w rejonach 35 hz
podejzewam ze mocny wzmak z 600W zmusi go do zejscia nizej

ch-k nie zamieszcze bo kompouter na ktorym wykonuje pozbawiony jest dyskietek i innych nosnikow a nie bede latał z HDD
zreszta pomiary najnizszego zakresu sa wg mnie malo wiarygodne

co do podobienst podobnie grał alcon lecz bez takiego wykopu
Focal 13w8711 ale tu slyszalem w samochodzie wiec nie duzo mozna powiedziec ale charakter podobny jednak był on trache bardziej magiczny tego nie da sie zapomniec
a takze bodajze herz air 300 ale dokladnej nazwy nie pamietam
glosniki te sa bardzo twarde bas jest ubity cos ala estrada jednak maja swietna kontrole

[ Dodano: 2004-10-06, 17:58 ]
ps na ten wooferk jest juz kupiec wi cdlugo sie nim nie naciesze ;(

Ta moc mnie przeraża szczerze mówiąc... Skąd ja wezme takiego wzmaka zeby ten głośnik zasilić??

Powrót