Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Budzik napisał:i ponownie polski szajs opanuje forum i całe (prawie całe) diyaudio żenada, najpierw byłą gadanka że ze 30 złoty dobrego głosnika nie kupimy a teraz wszyscy bedą robić podłogówki na pierdzkawkach za 15 PLN SMIESZNE ŚMIESZNE ŚMIESZNE !!!!
a jak patrze na efektywnośc 14 ss czy sc =81db to mnie skręca normalnie :|
pozatym wszyscy teraz wierzą ze za 20 zloty beda mieli jakośc o niebo lepsza niż tesleczy tonsile buehehe to chyba jakieś kpiny, w jaki sposób porównywac tonsila za 150 złoty do głosnika który kosztuje 30 zloty
Grze napisał:Budzik, jak ufundujesz pod choinke dla całego forum scany, to na pewno "polski shit" go nie opanuje...
A tak z drugiej strony to rzeczywiscie, robic kolumny pelno pasmowe na tych stx'ach to lekka przeginka(ZERO LINIOWOŚĆI!!). Materiał i praca wyjdzie o wiele drozej niz glosniki! Ja traktuje takie tanie i w miare dobre glosniki basowe jako surowiec do eksperymentow z roznymi budami(np. 2x27-150-8sc w tubie "eqtom" z elektrody...). Ale jak ktos chce zrobic na tych midbasach(zwłaszcza najmniejszych) kolumny "na całe zycie" to nie wróże zbyt dobrych efektow...
wcale nie mam zamiaru cię linczować!! doskonale zdaje sobie sprawe z tego że te głośniki nie mogą konkurować z peerlesami scan spekami czy Vifami ale nie oto chodzi!! wiadomo że głośnik za 50zł nie zagra tak jak ten za 500zł bo i komponenty nie takie i fundusze na testy inne i klasa firmy nie taka.... ale chodzi oto żeby wybrać mozliwie dobry głośnik na jaki nas stać!!!! a ten stx w tym przedziale cenowym jest bezkonkurencyjny i bije nawet drozsze głośniki. w tym przedziale cenowym mamy Tesle Alpharda no moze Tonsila i badziewie typu No-name. co wybrać?? Alphard który nie trzyma parametrów?? tonsil - który sprzedaje jedynie odrzuty z produkcji- egzemplarze nie trzymające parametrów?? a moze altronixy aldy czy 888 - tu nie mozna powiedzieć że nie trzymają parametrów bo takowych nikt nie podaje.... zostaje tesla i STX... i tu pytanie co wolimy... mięki cichutki dźwięk czy mocne udezenie ale tez przyzwoitej jakości. jeśli lubimy cicho słuchać muzy to tesla wydaje się ok. w małej zamkniętej zagra poprawnie. ale jak ktoś lubi troche głośniej pograć to co ?? nie mówie że ten STX jest leprzy od scanów, alew tym przedziale cenowym nikt nie oferuje nic leprzego....Panowie czekam na lincz na mojej osobie za ta opinie![]()
Lynx napisał:Kudłaty, święta racja....
SW też jest nieomylny
popieram..