Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czy mamy szanse 3Lite na subiektywną ocenę brzmienia względem I/U opartego na OP?
Następna sprawa to nagrzewanie się I/V i oddawanie ciepła "paczkami". Jak będzie czas to pokażę to na pomiarach, ponieważ jest to poza pasmem audio (od DC do 20 Hz).
Generalnie faktycznie baze Q15 mozesz zapic w mase np rezikiem 10k i dopiero w baze wepchac sie wyjsciem z opka (ja jakos nie za bardzo lubie jak cos ''wisi w powietrzu'').
Rezik od zrodla pradowego biasujacego diode referencyjna tez mozna by przepiac z gnd w +15, im napiecie bedzie dalej tym bardziej taki rezystor dziala jak zrodlo pradowe (chociaz w tym przypadku to nie ma duzego znaczenia)
Zastanawia mnie faktyczny zysk z zastosowania dolnej czesci kaskady jako zrodla pradowego, mozesz sobie przesymulowac samo zrodlo pradowe, obciazyc AC i sprawdzic jak wyglada jego impedancja. Mozna by zamiecic dolna kaskade na inne zrodlo pradowe , chociaz szkoda tych ledo, ladnie swieca.
Trzy sztuki DAC, chcę połączyć do jednego źródła po i2s. Pytanie, czy nie lepiej w tym wypadku wykonać to za pomocą jednego izolatora i od niego rozejść się na poszczególne płytki DAC? Oczywiście do rozdzielenia jest sygnał DATA i tylko on.
Dlaczego ma być lepiej rozdzielić to jednym izolatorem? Zawsze będzie gorzej. Każdy DAC z osobna posiadając izolator będzie pracował względem swojego GND i o to chodzi. Nie ma potrzeby kombinowania![]()