• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

o jakim samochodzie marzycie?

samochody ford gt 40 nowy,
ford mustang rocznik 64 i 2005
ford mondeo 2.2tdci kombi
kia sorento
fiat 125p z silnikiem 3.0 v6 turbo
chevrolet corvette c6 i c2 z kompresorem
mercedes e 320cdi
mercedes sprinter 316 cdi
kia carnival 2.9 tdi
kia k 2500
mercedes w 124
motory
suzuki gsx r 750 , 1000
hayabusa 1500, hayabusa 1300+turbo
suzuki sv 1000

greg00, fajne autko (przynajmniej z wierzchu, nie siedziałem ani nie jechałem nim). Po moim miescie śmiga kilka takich samych (kolor, liczba drzwi).
Zastanawia mnie ile w tym aucie jest z Rovera a ile z Hondy. Ty jako urzytkownik powinieneś wiedzieć. Według mnie jest to przepakowana Honda. Z chęcią poznam Twoje zdanie.
Pozdrawiam

EEE ja tam nie mam co marzyć bo i tak Porsche nie kupie(bo niby za co), a póki co planuje niedługo załorzyć Turbinke do mojego Lanka 1.6. Efekt moze być ciekawy, bo z seryjnych 106 kucy zrobi sie 170-190km. hehe
Pewnie do setki uda sie zejsc do około 7 sec albo i jeszcze mniej.

ditomek napisał:
greg00, fajne autko (przynajmniej z wierzchu, nie siedziałem ani nie jechałem nim). Po moim miescie śmiga kilka takich samych (kolor, liczba drzwi).
Zastanawia mnie ile w tym aucie jest z Rovera a ile z Hondy. Ty jako urzytkownik powinieneś wiedzieć. Według mnie jest to przepakowana Honda. Z chęcią poznam Twoje zdanie.
Pozdrawiam
dzieki :).
no wiec z tego co ja wiem, to to nie ma za wiele wspolnego z Honda, poprzednie modele, ponizej 96r, maja troche wiecej, ale ten to juz jest co innego. zreszta w Hondach nie bylo silnika 1.8, ze zmiennymi fazami rozzadu. jak chcesz sie dokladniej z tym zapoznac to wejdz na strone : www.roverki.pl tam jest wszystko opisane.
Pozdrawwiam
Grzesiek

Nie pisałem o predkości tylko o mocy silnika.Predkość wzroścnie pewnie do około 220-230km/h. Co prawda jestem zwolennikiem cichych układów wydechowych ale fakt faktem ze jest dość głośno przy 190-200km/h. Własciwie to nawet mi hałas nie przeszkada, ale natomiast przeszkadza mi to jadąc z taką predkościa nie mam zapasowego Pampersa.

Zdarza mie sie codziennie jeżdzic taki autem jak twoje i przy 120 juz jest dość głośno.

[ Dodano: 2004-10-25, 15:58 ]
greg00, wg mnie silnik ze zmiennymi fazami to najwieksza "japońska" wizytówka tego auta. Zobacz kto robił te silniki jako pierwszy na skale masową.
Pozdrawiam

Mercedes W123 2.8E (piękny youngtimer) koniecznie czarna perła, lekka gleba i polerowane felgi. Do tego (oczywiście) dobre audio i przytulne wnętrze z ful wypasem hehe. pozdro dla wszystkich maniaków motoryzacji i audio

Honda Crx II tylko z nie zajechanym silnikiem (trudno dostać taką wersje).

Załączniki

• 536324_22.jpg
    536324_22.jpg
    24.6 KB · Wyświetleń: 0
  • 536324_54.jpg
    536324_54.jpg
    11.6 KB · Wyświetleń: 0
911 carrera 4 ,lub golf 4RS z turbiną- 500KM (auto wyglada jak zwykły golf),albo silnik z tego golfa w kadecie

jakas fajna rzucona nieco na glebe beta z 250-300konnym silnikiem. Do tego 2*power15 w bagażnik w srodeczku skromniutko jakies hertzunie 130mm i mozemy latac.

moim marzeniem jest Aston Martin DB9,Mercedes SLR a z takich bardziej przyziemnych to Honda Civic powyzej 93r albo golf IV

Ford Mustang Shelby - prawdziwa klasyka (i ten charakterystyczny ryk silnika :) to jest to)

Załączniki

• ford_mustang_shelby_gt350.jpg
    ford_mustang_shelby_gt350.jpg
    61.6 KB · Wyświetleń: 0
a ja chcę wam pokazać autka z jakimi miałem zaszczyt obcować podczas mijej ostatniej wyprawy do usa. jako że pracowałem w komisie samochodowym miałem okazje wypróbowania wielu z nich:)

z nowych autek kupiłbym: NISSAN 350Z (najpiękniejsze sportowa fura i wmiare normalna cena)
z lekko używanych:
-Chevy Corvette (tłumaczyć nie trzeba)
-Ford Mustang (nie automat:), 5litrów, skóra, klima i takie tam, radość z jazdy tylko troszku mniejsza jak przy Corvette)

z klasyków:
-Chevrolet Camaro 67 (3,3 litra, wolny wydech,brak wspomagania kierownicy, brak klimy i audio bo przy muzyce płynącej z wydechu więcej do szcęścia nie trzeba)-moje marzenie!
-Chevy Corvette 68 i 72 rocznik. najczystrzej krwii muscle cary. ponad 4litry pod maską i żadnej elektroniki pod maską pozwalają na wiele...

nigdy ale to nigdy bym nie kupił:
-Scion xB (nowa marka Toyoty) gówno jakich mało. brzydkie, wolne i drogie ale amerykanie i tak to coś kupują! no comment.

pozdro.

Załączniki

• 350z.jpg
    350z.jpg
    56.2 KB · Wyświetleń: 0
  • mustang98.jpg
    mustang98.jpg
    49 KB · Wyświetleń: 0
  • camaro67.jpg
    camaro67.jpg
    29.1 KB · Wyświetleń: 0
  • corvette68i72.jpg
    corvette68i72.jpg
    43.5 KB · Wyświetleń: 0
podobnie jak kolega chudystg też shelby tylko że model z 1967 Shelby GT 500 Eleanor

Załączniki

• 04aqd194478564b.jpg
    04aqd194478564b.jpg
    41.6 KB · Wyświetleń: 0
Nissan SKYLINE Gtr R33/34 mila by byla wersja Tomiego Kairy DRAGON 1016 Km ;)

[ Dodano: 2004-10-25, 20:38 ]
yeti, to kalsyka piekne cacka a nie tjuninkowane hondy i inne lotkowozy ze srbrnymi swiatlami z 80 Km pod maska ale ryczy jak subaru:)

he to i ja się wypowiem, ostatnio miałem przyjemność w pracy testowania kilku modeli bmw oraz chryslera, między innymi 300C , 740, X5 3.0 diesel, 645 itd. wszystko nówka. Najlepsze wrażenie zrobiła na mnie X5 (cena wersii 430 000 zł brutto) oraz 645 (480 000 zł). Po jeździe tymi samochodami nie marzę o żadnym innym. Nigdy go nie kupię bo ceny są kosmiczne, ale X5 pozostanie autem marzeń, auto co waży 2tony, a przyspiesza do setki w 7,8s i ciągnie w ten sam sposób do 180km/h. Potwór. Ale shelby jest też boskie

Powrót