taniej - tak, lepiej - jak widać na załączonym obrazku...brencik napisał:Wtedy da sie lepije i taniej.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
taniej - tak, lepiej - jak widać na załączonym obrazku...brencik napisał:Wtedy da sie lepije i taniej.
gi napisał:No właśnie, zwykła puszka jak z linku, który wkleiłem
PS2: Ta obudowa wklejona przez mIKI mi nie podchodzi zbytnio (ładna, ale zbyt industrialna).
dj_zibi napisał:Chyba Cię pogięło ostro za przeroszeniem obudowa z Twojego linku wygina się jak szmata, obudowa Esh0 wazy sama około 5-7kg i jest wykonana pancernie z grubej stali nierdzewnej profesjonalnie malowana.
Te dwie obudowy różnią się blachą tak samo jak Matiz i Audi, o malowaniu nóżkach etc nie wspomne.
dj_zibi napisał:gi nie wiesz o czym piszesz i tle. Obudowy z atmela są mega .... jakości. I naprawdę wiem co mówie kilka ładnych wzmacniaczy złożyłem. A solidna obudowa musi ważyć. Zobacz jak wykonane są obudowy topowych producentów, czy mozna po złożeniu kompletu "przeginać" obudowę, potem dopiero staraj zabierać się głos.
dj_zibi napisał:Jak ma być tanio i fajnie to za małe pieniądze 10-40zł można wyrwać stary wzmacniacz CD, Tuner etc dorobić front tył i będzie śmigało będzie solidne a przy odrobinie chęci ładne.
W jakim vhs masz trafo 300va ważące kilka kg?gi napisał:PS: Mam stary odtwarzacz VHS wykonany z na oko maks 1mm blachy. Przez 15 lat (albo jakoś tak), które ma nic mu się nie stało i wcale nie waży tony. Wzmacniacze są inne pod tym względem ? :lol:
esh0 napisał:W jakim vhs masz trafo 300va ważące kilka kg?Porównaj wagę i rozmieszczenie masy bebcechów vhsa i typowego wzmacniacza diy (zasilacz, radiatory, płytki). Trochę się będzie różnić. Z upływem lat może się coś odgiąć blacha jednak
No i blacha 1mm to już jest dość gruba blacha, wątpię aby w tym vhs była chociaż 0,5mm, jednak z drugiej strony - 15 lat temu nie oszczędzali aż tak bardzo.
u mnie też , tyle że włąśnie największy ból to to że wszystko w kupie trzyma plastik...dj_zibi napisał:esh0 myśle ze obudowa po VHS nada się lepiej niż Atmel. Przynajmniej jeden wzmacniacz u mnie w takiej siedzi :mrgreen:
A, nie uda się to na tokarce lub wiertarce stołowej?irek napisał:Wiercenie otworow w blasze jest trudne i nikt nie wykona sam otworow fi12mm pod gniazda wejsciowe to musi byc zrobione wykrojnikami albo laserem bo jest najtaniej i najdokladniej.
Nie znam się, ale czy nie da się wywiercić?mIKI napisał:malyzmc, od kiedy na tokarce obrabia sie blache?![]()